Fødselsdagsudsalg SPAR 50% på lækre børnemærker

SMOOTHIE OPSKRIFT | 3 gode, sunde og nemme smoothies

fullsizerender-6

Smoothies – en hurtig måde at indtage vitaminer på – og en super måde at indtage et lækkert forfriskende og hurtigt måltid på…
Jeg laver en smoothie til morgenmad 2-3 gange pr. uge men man kan også sagtens nyde den som mellemmåltid eller på andre tidspunkter, hvor man kan have tildens til at spise noget “ulovligt” (læs chokolade) 🙂

Opskrifter på smoothies kan man finde alle steder, og der er så mange af dem, at det kan være svært at “se skoven for bare træer”


DET BEHØVER IKKE VÆRE SÅ SVÆRT
Hvis du hører til dem der ikke har lavet så mange smoothies (men gerne vil) så skyldes det måske, at du bliver forvirret over alle de opskrifter du ser på diverse sociale medier eller i magasiner… Sådan havde jeg det i hvert fald, engang!

Hvordan gør man, Hvad er rigtig at putte i, Hvad smager godt… ???
Kun fantasien sætter i virkeligheden grænser for hvad der er “rigtig” at putte i din smoothie! Du kan ikke gøre noget forkert. BUM!
Jeg bliver tit spurgt hvad jeg putter i mine smoothies, og hvorfor jeg bruger det jeg gør. Derfor får i et par af de opskrifter jeg bruger mest.

Det er ikke raketvidenskab jeg har sammensat her, men det er ingredienser som jeg godt kan lide, de er gode til min krop på hver deres måde, de er sunde OG mættende!

fullsizerender-5

OPSKRIFTER

Opskrift 1
1 x Håndfuld jordbær (jeg bruger frost)
1 x Håndfuld blåbær (Jeg bruger frost)
1 Stor håndfuld frisk spinatblade (man kan også bruge frost)
2-3 spsk. skyr eller youhurt (Jeg bruger vanilje skyr – så bliver den mere sød)
1,5 dl. vand
(Evt. 1 spsk. proteinpulver – jeg bruger DEN HER)*

__________

Opskrift 2
1 x Håndfuld jordbær (jeg bruger frost)
1 x Håndfuld blåbær (Jeg bruger frost)
Lidt hindbær eller skovbær (Jeg bruger frost) – kan undlades
2-3 spsk. skyr eller youhurt (Jeg bruger vanilje skyr – så bliver den mere sød)
1,5 dl. vand
(Evt. 1 spsk. proteinpulver – jeg bruger DEN HER)*

__________

Opskrift 3

1/2 Avocado
1 x Håndfuld blåbær (Jeg bruger frost)
1 Stor håndfuld frisk spinatblade (man kan også bruge frost)
2-3 spsk. skyr eller yoghurt (Jeg bruger vanilje skyr – så bliver den mere sød)
1,5 dl. vand
(Evt. 1 spsk. proteinpulver – jeg bruger DEN HER)*
(Evt. lidt mynte eller basilikum blade hvis du har det)

__________

 

TIP:

Jeg bruger som udgangspunkt ikke frugt grundet det høje indhold af frugtsukker – min mave bryder sig ikke om det. Derfor tilfører jeg bær og grøntsager som indeholder fiber som holder mig mæt. Dermed ikke sagt, at frugt er usundt, jeg vælger det bare ikke så tit.
Hvis jeg havde haft en “normal mave” så ville jeg nok tilføje lidt banan til de 2 øverste opskrifter og måske kiwi eller ananas til den nederste opskrift.

 

Sunde fedtkilder
Til de smoothies der ikke indeholder avocado tilsætte jeg oftest lidt olie – jeg bruger MK olie (se HER) men man kan f.eks. også bruge hørfrøolie eller Livetsolie. Olien blander jeg i efterfølgende – altså den blender jeg ikke. Det sunde fedt i form af olie og avocado giver bl.a. en bedre og længere mæthedsfornemmelse. Olien er fyldt med det gode omega 3 fedtsyrer, som bl.a. er kendt for at have en beskyttende effekt  i forbindelse med hjerte/kar sygdomme.
HUSK, den sunde fedt/olie er vigtig for vores kroppe – OGSÅ hvis man vil tabe sig.

 

SE andre sunde opskrifter

 Nem og lækker avocado creme
Ingefærshot
Spinatchips

reklame

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsdagsudsalg SPAR 50% på lækre børnemærker