GIVE AWAY & Rejsegavekort på 5000,-

Opskrift: Saltede mandler – nemme & lækre!

8
Sprøde og knasende saltede mandler

MUMS, siger jeg bare – så er der sgu noget ved at gnave i de brune banditter, når de smager så godt 🙂

Jeg spiser faktisk tit mandler, mest fordi de er sunde og fordi de mætter mig godt som en sund snack i løbet af dagen. Mandler indeholder bl.a. mange gode fedtstoffer, e-vitamin, magnesium og protein.

For det meste spiser jeg lidt mandler til formiddag eller eftermiddag – men det der med at lade mandlerne erstatte lækkerier om aftenen – dét er jeg ikke så god til. MEN så smagte jeg min svigerindes hjemmesaltede mandler – Halløj, de er lækre!
Køber sjældent saltede mandler, fordi jeg synes de er dyre og tænker de nok er ”ristet” i noget usundt.

Jeg har nu selv lavet de saltede mandler, efter svigerindens opskrift, og de fungerer perfekt om aftenen når der opstår en craving for et eller andet usundt. De minder faktisk om peanuts, bortset fra, at de er en del sundere.

Madpakke snack
Sønnen er også ret vild med at få dem med i skole – de fungerer godt som eftermiddagssnack i en lille bøtte evt. sammen med rosiner eller andet tørret frugt. De fungerer også ganske godt på jobbet, skulle jeg hilse at sige. Eneste udfordring med dem er, at man skal passe på ikke at overspise 🙂

Tænker også de er oplagte til den kommende juletid.

OPSKRIFT:
200 g. mandler
5 dl. Vand
125 g. salt

SÅDAN GØR DU:
Vandet koges op i en gryde – sluk derefter for varmen og tilsæt saltet og rør til det er opløst.
Hæld mandlerne i vandet og lad dem trække i 20 min.
Hæld vandet fra og fordel mandlerne på en bageplade.

I ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Tag dem ud af ovnen og af badepladen og lad dem køle HELT af – derefter er de dejlig sprøde!
Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Hold øje med de ikke bliver for mørke, hvis de bliver brændte er de IKKE gode – her taler jeg af BITTER erfaring!
Første gang fik de ca. 25 minutter, fordi jeg glemte dem – DET blev altså en “OMMER”)

1

 

10

 

4

 

5

 

6

 

7

 

8

 

HUSK at deltage i min GIVE AWAY om en army grøn jakke fra VERO MODA
>>DELTAG HER<<

Vinder findes ALLEREDE på fredag d. 4/11 – kl. 21.00

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GIVE AWAY & Rejsegavekort på 5000,-