Lidt om ferieønsker, rejseudlængsel og ”payback sport”

Skønne morgenrutiner, sunde pandekager og lækre smoothies…

img_7722

img_8956

For længe siden tog jeg en beslutning om at bryde de morgenrutiner vi havde hjemme hos os – rutiner som jeg i virkeligheden selv havde skabt, uden egentlig at tænke nærmere over det…
Før i tiden (altså da sønnen gik i dagpleje og noget af tiden i børnehaven) stod vi mere eller mindre op på samme tid alle 3, hvilket medførte, at jeg for det meste var på badeværelset og gjorde mig klar mens  Matti spiste morgenmad med sin far… Det vil være synd at sige, at vi havde god tid om morgenen, og jeg følte ofte, at vi kom sidelæns ud af døren.
Mavepinen startede stort set altid, når jeg landede på jobbet og gennemgik indbakken i min e-mail. For alt imens jeg kunne ånde lettet op over, at alle nåede frem i tide, fremkaldte jeg en dårlig samvittighed over, at vi nu skulle være adskilt de kommende godt 8 timer – uden egentlig at have haft tid til hygge og samvær forinden…
En dag ændrede jeg total på rutinerne – jeg besluttede, at stå op en god time før Matti. HOLD NU OP en positiv forandring det medførte – det har give os præcis den ro og samvær, som vi manglede.  Tænk at 1 sølle lille time kan gøre en verden til forskel – og det var vel at bemærke blot en time, jeg ellers bare havde sovet væk!

VORES MORGEN…
Når jeg stå op starter jeg på badeværelset, smutter derefter i køkkenet og laver Matti´s madpakker samt forbereder morgenmaden. Hvad vi får til morgen er forskellige, og spænder lige fra sunde vafler og pandekager til havregryn og rugbrød – og ja, så spiser jeg også nogle gange kød og bær, hvilket Matti virkelig synes er mystisk 🙂 det i mest i de perioder, hvor jeg tager mig lidt sammen, og følger bogen fra Mascha Vang “Kom i gang med Mascha Vang” (Du kan læse mere om mine erfaringer med bogen HER og HER)

Det er så fantastik, at jeg har tid til at forberede alt inden bettemanden skal op. Når jeg går ned for at vække ham, så har jeg tid – tid til en stille og rolig vækning, tid til at snakke og tid til at vi sammen finder tøjet frem. MEN det allervigtigste er, at vi har TID SAMMEN ved morgenbordet. Vi sidder mindst 20 minutter og rå-hygger. De få dage hvor der måske ikke er så meget tid siger han altid ”øvvv, har vi ikke meget hyggetid i dag” ….
Det er lidt sjovt, for han er ellers typen, som ikke interesserer sig særlig meget for mad, og hvis han selv måtte bestemme, så sad han kun få minutter ved bordet til alle andre måltider – men sådan er det ikke om morgenen – der HYGGER VI!

DE RØDE SMOOTHIES… 
Flere gange om ugen laver jeg sunde og nærende smoothies – sønnen ELSKER dem, og det gør jeg så sandelig også. Vi er absolut til de lyserøde af slagsen, altså dem der både indeholder jordbær og hindbær, og gerne rigeligt af dem!
Vores absolut yndlings er denne udgave:
Jordbær, Hindbær, blåbær, Vanilje skyr, vand, MK olie og MK Aronia saft – MUMS de er gode. Nogle gange blender jeg også en god håndfuld spinat i min, men det giver en meget grumset farve, som Matti bestemt ikke bryder sin om – at se på 🙂 så får han lidt havregryn i sin.

fullsizerender

DE LOVLIGE PANDEKAGER…
Sjovt nok, så smager smoothies altså bare bedst sammen med sunde pandekager eller vafler, synes Matti altså – og jeg kan love jer for, at det er en god og mættende morgenmad, som giver glade børn 🙂
Opskriften på vores vafler og pandekager er således:
– 2 æg
– 4 æggehvider
– 2 spk. Vanilje skyr
– 1 Stor håndfuld havregryn
– 4 tsk. Bage HUSK (den gule)
– Lidt salt og vaniljepulver

img_8167

 

img_8242

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt om ferieønsker, rejseudlængsel og ”payback sport”