LADY OG VAGABONDEN mad – på den sunde måde…

Det var dog ikke ligefrem romantik der var i luften ved middagsbordet hjemme hos os i går. Luften var derimod mest fyldt af en fin blanding af sved og friskluft, da sønnen kom direkte, kold og sulten hjem fra 1 times udendørs fodboldtræning…
Trods sved og manglende levende lys, så skal jeg da lige love for, at denne omgang ”Lady & Vagabonden mad” blev spist med stor velbehag.
”Mmmmm, hvordan kan du lave så gode kødboller mor, de smager mega, mega godt”
Sådan sagde drengen, som yderst sjældent lader sig begejstre ret meget over mad, ja lige bort set fra, hvis det er kage eller Bones ben.
Hvis jeg nu selv skal sige det, så var de nu også ret gode, og det var tomatsovsen faktisk også – og tilmed meget fedtfattigt og let at lave.
Som billedet viser, så spiste jeg ”squash spaghetti” til, mens drengene spiste grøn frisk pasta – men helt almindelig pasta eller spaghetti går også ganske godt dertil.
I får lige opskriften, hvis det skulle friste:
SOVS:
2 Dåser hakkede tomater
2 Skalotteløg
1 Fed hvidløg
1 tsk. Grov salt
2 tsk. Sukker
2 tsk. Tørret basilikum
2 spk. Ketchup
1 dl. Skummetmælk / eller fløde hvis det skal være mere cremet.
Løg, hvidløg og dåsetomater blendes sammen. Derefter hældes det i en gryde med de øvrige ingredienser.
varmes op og simrer derefter ca. 15 minutter med kødbollerne i.
KØDBOLLER:
400 g oksefars 3-7%
1 æg
2 små skalotteløg (fint snittet – jeg brugte stavblender da vi ikke kan lige løgstykker)
1 fed hvidløg (fint snittet – jeg brugte stavblender da vi ikke kan lige løgstykker)
1½ tsk. Grov salt
1 tsk. Tørret basilikum
Lidt peber
1 spk. Vand
Det hele røres godt sammen – lad det trække lidt, og form derefter små kødboller og steg dem på panden. Vend dem på alle leder, så de bliver mere runde i det.
Til sidst hældes de i sovsen, og så simrer der i 15 minutter, så kraft kommer i sovsen.
Værs´go at spise – velbekomme 🙂
TIDLIGERE INDLÆG:
Super nemme boller / Eyelash Extensions / Mascha Vang kur
Ingen kommentarer endnu