Marcipan konfekt - Baileys kugler og Peanuts stykker

Opskrift på hjemmelavede trøfler

 

It´s My birthday – og det skal fejres med min yndlingskage, om end det nok ikke er den mest bloggervenlige af slagsen, så er jeg temmelig vild med trøfler, eller romkugler om man vil – kært barn har jo som bekendt mange navne.

Jeg kalder dem trøfler, sådan hed de i min lille hjemby hos den lokale bager, hvor jeg i øvrigt arbejdede for snart en menneskealder siden 🙂
Disse er dog ikke fra den lokale bager, jeg har nemlig sidenhen opdaget hvor nemt det er at lave hjemmelavede trøfler… Hvis du vil have opskriften på nemme hjemmelavede trøfler, så finder du den længere nede i denne indlæg 🙂

 

Endnu et lys / ispind i kagen…
I dag er jeg som sagt endnu en vinter gammel – eller knap så ung som i går 🙂 … Det meste af dagen i dag skal tilbringes hos Bigum&Co hvor jeg  p.t. er i gang med et spændende 6 ugers kursusforløb indenfor Digital Markedsføring. Til dagens undervisning i Google Ads medbringer jeg en portion hjemmelavede trøfler, ikke med lys, men med ispinde i, så mine med-kursister ufrivilligt kan fejre mig med kage i løbet af dagen. Tænker faktisk der kommer ret meget kage i spil i dag, for lur mig om ikke der også bliver kage og fødselsdags-hygge på hjemmefronten, når jeg rammer Viborg igen i eftermiddag – man har da lov til at håbe 🙂

 

OPSKRIFT PÅ HJEMMELAVEDE TRØFLER:

Denne opskrift giver ca. 30 SMÅ trøfler (jeg lavede dobbelt portion)

  • 1 x mazarinkage (billig til ca. 10,-)
  • 1 x Hindbær roulade (billig til ca. 10,-)
  • 2 store spk. Hindbær marmelade
  • 2 spk. Kakaopulver
  • 100 g smeltet chokolade
  • ca. ½ flaske Rom essens (lidt af gangen og smag til)

SÅDAN GØR DU

  • Først brækker du kagen i små stykker i en skål – derefter tilsætter du resten og blander det hele sammen med fingrene (en rørmaskine kan nok også bruges)
  • Massen sættes på køl ca. ½ time.
  • Derefter former du trøflerne
  • Trøflerne rulles i det drys man ønsker (kun fantasien sætter grænser)


Dette drys brugte jeg:
Frysetørrede hindbær, chokolade krymmel – pistacie krymmel, tivoli krymmel, lakrids pulver – hakkede mandler
Men det er jo smag og behag og i virkeligheden nok kun fantasien der sætter grænser…

 

Hjemmelavet træstammer

Det er i øvrigt samme opskrift på “masse” man skal bruge til hjemmelavet træstammer. De skal blot pakkes ind i tyndt marcipan og enderne dyppes i chokolade.
>> KLIK HER og få opskrift på hjemmelavet træstammer

 

 

 

 

Slankekur i januar… 

Den der slankekur i Januar, som jeg talte om på min Instagram @ByLouiseVorre  før nytår er skam ikke aflyst – planen er bare rykket til uge 2, så jeg  med god samvittighed kan smovse mig i hjemmelavede trøfler i dag 🙂
Hvis du i øvrigt har lyst til at være med på en lidt sundere livsstil, så smut endelig over på min Instagram, så kan vi gøre det sammen – de der Nytårsforsætter / eller planer om man vil, de er nu en gang nemmere at holde når man er flere der står sammen om samme mål …

>> KLIK HER og find min Instagram  

Sidst men IKKE mindst vil jeg høre HVAD I KALDER DEM, altså de runde kager:
Trøfler ELLER Romkugler???

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Marcipan konfekt - Baileys kugler og Peanuts stykker