OPSKRIFT: m&m´s chokoladestænger …


Eftermiddags bage-hygge-dag…
Egentlig burde min januar være præget af sundhed og dermed opskrifter på sund mad. Det kommer da også -januar er jo ikke slut endnu 😊
Jeg er da også så småt i gang med den sundere livsstil, men det kan altså være lidt svært at holde sig fra de søde sager især når man snart skal holde fødselsdag, har en søn som gerne må tage lidt på OG som selv kommer med en opskrift i hånden, på en grå og kold eftermiddag, og spørger om vi ikke skal bage sammen…
”Mor skal vi ikke bage, det er så hyggeligt og de her ser vildt lækre ud…”
Den bette purk ved lige hvordan han skal smøre mor her, så selvom vi lige akkurat var kommet hjem, og det krævede endnu en køretur for at købe m&m´s, så smuttede vi straks i afsted igen, for bage (OG HYGGE) skulle vi da…
M&m’s chokostænger…
Vi bagte disse m&m’s stænger – mums de er gode og nemme at lave. Den var en perfekt eftermiddagsaktivitet, og enkeltheden gjorde det nemt at overskue at lave på en eftermiddag, hvor energien er ved at være brugt.
Opskrift:
Stænger – 10 stk.:
100 g mel
25 g sukker
25 g blød smør
1 spsk. Kold vand
4-6 dråber vanilje aroma/ekstrakt
Forvarm ovnen på 180 grader.
Bland mel, sukker og smør sammen i en skål – æltes/smuldres godt med hænderne
Tilsæt vand og vanilje aroma – ælt massen til en fast klump.
Hvis det er for tørt tilsæt da lidt mere vand.
Del klumpen i 10 små kugler – rul dem til tynde stænger.
Lig dem på en bageplade med bagepapir. Bages i ca. 15 min (til de er gyldne)
– Lad pindene køle helt af inden de smøres med chokoladeovertræk.
Chokoladeovertræk:
40g mørk chokolade
100g m&m’s (med eller uden peanuts er op til dig – vi lavede uden)
50g piskefløde.
M&m’s blendes i en minihakker. Chokoladen hakkes og blandes med m&m’s i en skål.
Fløden bringes i kog og hældes derefter over chokoladeblandingen i skålen.
Rør det godt sammen og lad de afkøle inden det smøres på stængerne.
Pynt evt. men lidt m&m´s stykker (jeg knuste en lille håndfuld med min kagerulle. (m&m´s lå i en frysepose)
SE flere opskrifter her
Træstammer og trøfler // Sunde påskeæg // Dadelkugler med kokus
Er stængerne bløde eller sprøde? Min første tanke var egentlig, at det var grissinistænger. Kunne man skyde genvej der?