Valentinsdag og børnetanker

De dumme undskyldninger som spænder ben for drømmene

IMG_5822
Kom i gang med Mascha Vang…

Jeg har skrevet om denne bog før, og gør det gerne igen.
Sidste år fulgte jeg bogen ret slavisk gennem de 4 uger forløbet varer – jeg var endda til flere festlige begivenheder, men eget medbragt mad.  Resultatet var SKØNT vægten sagde nemlig -4,2kg men hvad bedre var, så fik jeg det spark i numsen til, at tænke mad og spisevaner på en helt anden måde.
(se tidligere indlæg HER)

Det er nu 1 år siden jeg startede på bogen første gang – og de 4,2 kg er IKKE kommet på endnu. Det skyldes bestem IKKE at jeg har afskåret alt hvad der hedder slik, vin, usund mad eller chokolade – nej, det skyldes simpelhed, at jeg 80% af tiden lever efter “principperne” fra bogen. Min mad i dagligdagen består at madvarer som man, ifølge bogen, må indtage.
Jeg har da taget noget af det tabte på, og jeg ved udmærket godt hvorfor – det der motion der – det er jeg altså ikke den store fan af, desværre! Det har stået noget stille på den front i et stykke tid – men NU er jeg på igen.

FullSizeRender
IMG_5787

Lad IKKE undskyldningerne forhindre din drøm
Jeg drømmer virkelig om, at jeg til sommer kan tage sommertøj og badetøj på med en forholdsvis okay følelse i kroppen – og ikke mindst en god samvittighed. En samvittighed som vil klappe mig på skulderne over, at jeg har gjort det så godt jeg kunne, og ikke bare gav op. Der er ikke noget værre end at stå der i det alt for stramme og korte sommertøj og tænke ”hvorfor fanden gjorde jeg ikke noget ved det”… Den dumme fornemmelse i kroppen, som ikke ligefrem frembringer smil og glade dage. Jeg ved udmærket godt, at jeg, og de fleste af os, ikke ender med en lille smækker lækker Mascha Vang krop – fordi sådan er vi slet ikke bygget (Ellers ville vi selvfølgelig også se sådan ud…hi hi) Nej, det vi skal er bare, at blive den bedste udgave af os selv – vi skal gå en sommer i møde uden frygt for sommertøjet. Vi bliver ikke modeltyper på 4 uger, det ved vi jo alle – men vi kan få det bedre, vi kan smide de første kilo og få sat fokus på en ny livsstil, som på sigt vil hjælpe os rigtig meget!

STOP de dumme undskyldninger – Her er mine undskyldninger og svar på samme:

»Jeg kan ikke løbe med mit knæ:
Nej, men så ta en tur på cyklen, motionscyklen eller crosstrainer i stedet for

»Jeg har virkelig IKKE tid til træning hver dag:
Nej, men 4 dage er bedre end 0 – lad ikke få dage ødelægge de andre, så længe du er i gang. De dage der ikke er tid, tænker man bare lidt ekstra over andet f.eks. Ta´ trapper frem for elevator. Eller lav evt bare 10 min træning.

»Jeg kan ikke holde til alle øvelserne:
Nej, så tager du bare lidt mindre, bare du stadig presser dig selv lidt – HUSK igen, at det er bedre med noget motion end ingen.

»Jeg skal i byen og vil/kan IKKE tage mit eget mad med:
Fair nok, det er ikke alle der er så skøre som mig. Men så tænk over hvad du så spiser til den fest. Du kan skære ret mange kcal væk ved at tænke for du tager. Tænk over hvad madplanen i bogen vil tillade dig og spis så godt du kan efter det.

»Jeg er faldet i, skal jeg så bare droppe det igen?
Nej det er da ved gud du ikke skal! Du er igen og er kommet så langt, så du endda får dårlig samvittighed over at ”synde”. Du er godt på vej, så lad ikke et lille bump på vejen ødelægge din tur. OP på hesten igen, og indhent det spildte.

»Jeg kan ikke lide det hele fra madplanen, kan jeg så ikke være med?
Jo, du bytter da bare det ud du ikke kan lide med noget andet fra bogen som du godt kan lide – altså fra samme kategori. Kød /kød eller grønt/grønt

Tænk positivt piger – hvor der er vilje er der vej, og jeg lover jer for, at af modgang bliver man stærk! For hver gang du modsiger dig fristelsensvej, vokser du og vil mærke at “ja-hatten” vokser!

Jeg må lige understreje, at dette er mine egne svar, som jeg ikke har klirret med de to skønne forfattere, Mascha Vang og Anne Bech. Det er mine erfaringer med bogen som ligger til grunde for mine svar. Jeg ved bare at det virker meget bedre at gøre lidt end slet ikke noget – allerbedst virker det selvfølgelig at gå all in!

GO´ Girls – and boys 🙂

1 kommentar

  • Mie

    Hvad er dine erfaringer med 5:2? Jeg har levet med 5:2 de sidste 3 år, det første år tabte jeg ca 12 kg, det næste halvandet år har jeg langsomt taget 4 kg på, som jeg ihærdigt har kæmpet med det sidste halve år uden overbevisende resultat, 1 kg af og 1 kg på osv. Eneste ændring det halvandet år, hvor 4 kg har sneget sig på er på motionssiden. Jeg har aldrig været den store motionist, har trænet lidt pump og yoga, men det halvandet år er det kun blevet til lidt yoga i ny og næ. Har ellers levet med 5:2 og gør det stadig, det er bare frustrerende ikke at kunne komme af med de fordømte 4 kg. Har du et godt råd?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Valentinsdag og børnetanker