Rester fra morgenmaden blev til frokost

CROSSDANCE – en hot og følelsesmæssig omgang!

IMG_5822Dagen hvor jeg tog mig sammen – og overskred grænser!

Advarsel! Det handler lidt om mit HADE emne – sygdom,  MEN også om det sejeste dance fitness koncept…

Jeg er desværre ikke særlig vild med motion, eller grøntsager for den sags skyld – det er ikke så smart, men sandt! Motion er sundt for alle, men for mig er det altså også en nødvendighed, som jeg ikke må lukke mine øjne for.
Jeg er faktisk en stor ”skavank” både med rygsøjlegigt (Morbus Bechterew) Kronisk tarmsygdom (morbus crohn) og et ødelagt knæ. Alle dele kræver simpelthen, at jeg dyrker motion – det er med til at mindske generne og dermed gøre min hverdag knap så ”smertefuld” … Derfor SKAL jeg træne, uanset om jeg kan lide det eller ej!

Min træning er normalt i et fitnesscenter, men i går valgte jeg at overskride en meget stor og en smule følelsesmæssig grænse!
JEG VAR TIL CROSSDANCE – hvilket var super fedt!
Crossdance ™ er et dance fitness koncept baseret på moduler med Dans, Bodytoning, Cardio og Balance. Fedt koncept, som jeg kun kan anbefale til alle der elsker musik og dans!

Hvordan kan Crossdance være at overskride grænser??
– jo det skal jeg fortælle jer!

For godt 15 år siden hoppede jeg også rundt i en dansesal og svedte til højt musik. Den store forskel var bare, at det dengang var MIG der underviste og havde helt styr på rytme, bevægelse og koreografi! Det var FØR den dumme gigt besatte min krop, og satte en stopper for herlighederne – med 2 x operationer i hoften og derefter en forkalket rygsøjle, hvilket gør, at jeg ikke engang kan ligge på maven den dag i dag!

Det er et følsomt emne for mig, som jeg normalt ikke taler ret meget om. Jeg HADER at snakke om det, jeg hader at blive behandlet som ”syg” og jeg hader at det sætter begrænsninger for mig – så det får det så vidt muligt IKKE lov til. Jeg prøver, nok ubevidst, at lade som om, at gigten ikke eksistere, det er enkelt, man undgår stille og rolig de ting, som minder en om dens eksistens!

I går overskred jeg så en grænse, som jeg i virkeligheden har haft lyst til i mange år. Det skulle dog tage mig nogle år, at stille op i en forsamling og være fysisk aktiv! Nu står jeg på bagerste række og uden ret meget balance eller bevægelighed tilbage i mig krop.
Det var en fødselsmæssig time, som nok var ret sund for mig. Motionen i sig selv var jo sund – men mest sund var anderkendelsen af, at jeg altså ikke har en krop som før, og at det er okay at være med på det plan jeg nu engang kan, i stedet for bare ”gemme mig” for at undgå at blive mindet om det.

Crossdance er fedt!
Jeg er vildt glad for, at jeg tog mig sammen og tog afsted, for hold nu op det er en fed form for motion. Det er lige præcis sådan noget der kan få mig i gang – højt musik blandet med dans og fitness! Det er lækkert, at man bevæger sig og træner mens man har det sjovt og med smil på læben. Det er bestemt ikke sidste gang jeg kommer til Crossdance – selvom mit knæ ikke var vild med squat øvelserne og min ryg ej heller for enkelte af øvelserne  – dem må jeg springe helt over næste gang!
Jeg er såå klar til næste onsdag!

»Hvis i bor i eller omkring Viborg, så tjek lige disse seje damer ud (HER)

 

1 kommentar

 • Kære Louise.

  Hvor ER du sej 💪 Jeg er SÅ glad for at høre, at Crossdance har fået dig ‘back on the dancefloor’ 😊 Du har også verdens bedste underviser i Sara, hendes timer er fantastiske 👌

  Et rørte mig meget at læse dit indlæg og jeg håber du bliver ved med at synes Crossdance er sjovt samt godt for krop og sjæl 🙏🏼

  De bedste hilsner
  Fra Kirstine Holm

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rester fra morgenmaden blev til frokost