Sjove snack til madpakken

Halloween / Allehelgensaften – Hvordan er det nu lige….?

halloween-975513_1920Jeg er selvfølgelig med på den…
Halloween er en af de mange udenlandske traditioner som vi i Danmark har adopteret – nogen elsker det, andre elsker at hade det.
Jeg er ikke overraskende vild med det, ikke mindst fordi, så er der endnu en lejlighed for mig til at ”arrangere”
I år er heller ingen undtagelse, det bliver ikke til den store Halloween fest, men en forhåbentlig rigtig hyggelig aften for min dejlige dreng og hans super søde ven.
Matti skal nemlig have bedstevennen Asger til overnatning i morgen, så mor her har naturligvis benyttet muligheden til at købe diverse Halloween gejl og handlet ind til uhyggelige kager, som jeg vil give mig i kast med i aften – i skal nok få resultaterne at se senere – måske i kan få lidt inspiration hvis i selv går med lyst til en (u)hyggelig Halloween-weekend

Allehelgen
Allehelgensaften er aftenen forinden Allehelgensdag, altså aftenen den 31. oktober.
Mange er også herhjemme begyndt at fejre aftenen – som er bedre kendt under navnet HALLOWEEN
Allehelgensaften er som sagt aftenen før allehelgensdag, som i dansk tradition altid falder den første søndag i november. Allehelgenssøndag er samtidig den søndag, hvor allehelgensdag markeres i folkekirkens gudstjeneste. Ifølge folketroen er allehelgensaften den aften, hvor hekse, genfærd og mørkets magter er løse for at vanære og håne de helgener, der festligholdes på allehelgensdag.

Halloween
Begrebet Halloween, har sit afsæt i de engelsksprogede lande. I USA, Skotland og de øvrige engelsksprogede lande kaldes allehelgensaften for halloween, en forkortelse fra “All Hallows’ Eve”, og er en stor festdag, der med et glimt i øjet lægger vægt på gys og gru med hekse, spøgelser, spindelvæv, edderkopper, horrorfilm osv.
Halloween kan sammenlignes med fastelavn i Danmark: børn klæder sig ud og går rundt og banker på naboernes døre for at få slik (i USA siger børnene trick or treat, “slik eller ballade”). I Danmark står valget mellem boller eller ballade. Mens fastelavnen i Danmark nu udelukkende er blevet en børnefest, fejres halloween også af voksne.
En af de mest kendte halloween-skikke er at udskære græskar med skræmmende ansigter og bruge dem som lamper.

IMG_6875IMG_3823______________________________________________________________

SE TIDLIGERE INDLÆG
Broccoli suppe // Lækre lamper under 500,- // DIY filtsky

FØLG MED PÅ
Facebook // Instagram // Bloglovin

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sjove snack til madpakken