Nye vinterstøvler til min modebevidste lille mand

Valg af vinterstøvler til børn

fullsizerender
Hvordan holdes fødderne varme?

Det er koldt derude, og de kære små unger skal helst ikke fryse om de små fusser, derfor er det tid til at finde vinterstøvlerne frem…

I forlængelse af mit tidligere indlæg omkring nye vinterstøvler til Matti (HER) har jeg lige lavet en lille oversigt over nogle af de ting, der er godt at kigge efter og huske på, når der skal købes nye vinterstøvler det de kære små.

MENBRAN:
Membranen er ret vigtig i en vinterstøvle! Membranen som anvendes i støvlerne er halvgennemtrængelig, det betyder at fugten fra fødderne trænge indefra og ud, mens vandet holdes på ydersiden, da det kan ikke trænge igennem støvlen.
Membran støvler giver altså to funktioner; fødderne holdes tørre, men har samtidig mulighed for at ånde – modsat f.eks. gummistøvler og termostøvler, hvor fugten fra foden ikke kan komme væk.

Vinterstøvler med membran anbefales til børn, som tilbringer tiden udendørs i alt slags vejr. Vinterstøvler til børn, som er udstyret med membran har en enestående evne til at isolere, og holde eventuelt vand og sne ude, samtidig med, at den er komfortabel, sidder godt på fødderne og er åndbar.

 

STRØMPER:
Man skal åbenbart ikke kun kigge på selve vinterstøvlen – nej strømperne spiller åbenbart også en vigtig rolle – en overraskende rolle faktisk!

Mange børn bruger normalt bomuldsstrømper, det gør Matti i hvert fald, for det er mest behageligt synes jeg. Men i stedet for at transportere fugten væk, holder bomuldsstrømper i stedet på sved og damp fra foden. Det betyder, at fødderne bliver våde og dermed afkøles. Når barnet tager støvlerne af, vil du derfor tydeligt kunne mærke, at strømperne er fugtige eller nærmest våde.

Tanken med membranen i støvlerne er jo netop at fugten transporteres væk fra foden, så den ikke bliver fugtig og derefter kold. Derfor er det også vigtigt, at barnet bruger svedtransporterende strømper. Dvs. strømper i uld eller en form for kunststof. Godt så!

 

LUKNING:
Selvom Matti er 7 år, og sagtens kan binde snørebånd, så er det helt bevidst,  at jeg har valgt de nye vinterstøvler uden snørebånd. Mange børn stopper altså ikke op midt i gemmelegen, fodboldkampen eller fangelegen for at binde de dumme snørebånd – min søn gør i hvert fald ikke, så for at undgå fald på de iskolde fliser fald, så går jeg lidt udenom snørebånd – hvilket IKKE er til drengen begejstring, men for hans ”sikkerhed”! Det er også vigtig, at en støvle sidder godt og fast på foden/anklen, men det kan være svært selv at gøre med snørrebånd for de kære børn.

Matti har en smal fod, derfor er det bedst til ham med velcro lukning som kan strammes godt, så støvlerne kommer til at sidde godt på foden og ved anklen.
Husk et se på barnets fodform, for der er virkelig stor forskel på smalle fødder og brede fødder – ikke alle vinterstøvler er lige gode til alle.
Hvis støvlen bliver alt for løse varmer de ikke optimalt, det bliver tungt for barnet at have dem på, og risikoen for at vride om bliver større.
Er de derimod for smalle, så varmer de bestemt heller ikke optimalt og det er selvsagt ikke rart at have på.

Uanset hvor meget man går op i funktion og design, så er det vigtigste trods alt, at de får et par varme støvler, som de kan holde varmen i
Så kan de lege og hygge sig som børn skal ! 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nye vinterstøvler til min modebevidste lille mand