"Tab Dig Hvor Du Vil" #1

Børn i solen

Det er så dejligt at solen skinner på os i disse dage – de fleste kan mærke, at glæden blomstre om kap med buske og planter og smilene bliver lidt bredere.
Men selvom solen er mere end velkommen og selvom det kun er en tidlig forårssol, ja, så kan strålerne stadig være skarpe, og derfor skal vi beskytte os, og i særdeleshed vores børn.

Selvom det måske virker en smule tosset, at tage solcremen frem om morgenen hvor det stadig er lidt køligt, er det ikke desto mindre en rigtig god ide.

UV-indexet ligger de fleste steder på omkring 4 nu – Er UV-index’et over 3, rådes det at barnets nøgne hud smøres ind i solcreme, hvis det opholder sig i solen.
Ifølge Kræftens bekæmpelse, er det en god ide, at børn og voksne undgår direkte sol mellem 12 og 15, når UV-index’et er 3 eller mere. Det betyder ikke, at man skal opholde sig inden døre blot finde skyggen.

Kræftens bekæmpelse anbefaler:
– At barnet smøres med et godt lag vandfast solcreme faktor (SPF) 15 på de dele af kroppen, der ikke er dækket af tøj og hat
– At barnet smøres ind 15 min. før, det skal ud
– At der smøres på ny, hvis barnet har badet eller svedt
– At solcremen er bredspektret, dvs. beskytter mod både UVA- og UVB-stråling
– At solcremen er parfumefri og miljømærke, f.eks Svanemærket eller Blomsten, samt allergitestet
– At solcremen ikke indeholder stoffet 4 -MBC (4-methylbenzylidenecamphor). Stoffet er taget ud af solcremer solgt i Danmark, men forekommer i cremer købt i udlandet

Børn og voksne kan i princippet godt bruge samme solcreme, MEN der er udviklet mange solcremer specielt til børn og de indeholder færre stoffer, som kan være med til at fremkalde allergi. Derfor råder man forældre til, at købe solcremer specielt til børnene.
Der findes rigtig mange på markedet, men jeg har været glad for bl.a. denne
solcreme

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Tab Dig Hvor Du Vil" #1