SPAR -20% hos LIRUM LARUM LEG

Varme hveder – hvornår skal de spises?

ByLouisevorre_varme_hvederAnnonce
Hvornår er det nu lige man spiser de der varme hveder – og hvorfor?

Jeg har det med varme hveder som med Mortens and – det lyder så hyggeligt, men hvert år, når det går op for mig at jeg IGEN har glemt det. Så sidste år besluttede jeg mig for, at jeg fremover ville huske det!
Nu er det så lige gået op for mig, at det jo allerede er PÅ TORSDAG om aftenen de skal spises.
Det forvirrer mig altså, at de skal spises dagen før St. Bededag – for det giver jo ingen mening, og det er jo heller ikke sådan det hele startede tilbage i 1600-tallet…

Hvordan er det nu lige det er:
Vi skal tilbage i historien for at finde forklaringen på de varme hveder. Helt tilbage i 1680erne kom bededag ind som en helligdag, og på denne dag måtte man ikke arbejdes så bageren lukkede altså også.
Da der stadig skulle brød på bordet, bagte bagerne hvedestykkerne dagen før st. bededag, og så skulle man selv varme dem på selve st. bededag. Det var dermed oprindelig på selve st. bededag at man spiste de varme Hveder.
Gennem tiden har den praktiske foranstaltning dog rykket sig, og i dag køber man i stedet varme hveder dagen før st. bededag og spiser dem til eftermiddagskaffen eller om aftenen – altså torsdagen før st. bededag…

I morgen eftermiddag skal jeg have lavet mine nye 3D permanent makeup øjenbryn, så når jeg kommer hjem i morgen aften, rød og hævet, så skal der hygges med varme hveder sammen med min lille familie, og mon ikke min mor kigger forbi – hun siger sjældent nej tak til ”aftenskaffe” 🙂 Det ses dog IKKE på den flotte størrelse 36 kvinde – SNYD!
____________________________________________________________

TIDLIGERE INDLÆG:
Sådan skal en avocado skæres // Permenent makeup til MOR-her // Kål burger
Følg med på:

Facebook // Instagram // Bloglovin

1 kommentar

  • Hej! 🙂 Jeg er blevet nomineret til at lave en blog award, og jeg har nu valgt at nominere dig! Det går ud på at du skal besvare 11 spørgsmål jeg har stillet, skrive 11 facts om dig selv, og derefter nominere 11 andre bloggere til at svare på 11 spørgsmål, som du finder på! Du kan læse mere om det på min blog og se dine spørgsmål. Min blog hedder http://kroniske-farver.bloggersdelight.dk/

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPAR -20% hos LIRUM LARUM LEG