VARME HVEDER – Hvornår skal vi spise dem og Hvorfor?

Hvornår er det lige man spiser de der varme HVEDER – og hvorfor?
Jeg har det med varme hveder som med Mortens and – det lyder så hyggeligt, MEN jeg glemmer det næsten hvert år!
Det forvirrer mig åbenbart, at hvederne skal spises dagen før St. Bededag – det giver jo ingen mening, og det er da heller ikke sådan det hele startede, der tilbage i 1600-tallet…
Vi skal tilbage i historien for at finde forklaringen på de varme hveder. Helt tilbage i 1680erne kom bededag ind som en helligdag, og på denne dag måtte man ikke arbejdes så bageren lukkede altså også.
Da der stadig skulle brød på bordet, bagte bagerne hvedestykkerne dagen før St. bededag, og så skulle man selv varme dem på selve St. bededag. Det var dermed oprindelig på selve St. bededag at man spiste de varme Hveder.
Gennem tiden har den praktiske foranstaltning dog rykket sig, og i dag køber man i stedet varme hveder dagen før St. bededag og spiser dem til eftermiddagskaffen eller om aftenen – altså torsdagen før St. bededag… SOM ER I DAG 🙂
Skal i have VARME HVEDER i aften?
Det skal vi helt sikkert – også selvom nogen af os tyvstartede allerede i morges 🙂
Tidligere indlæg
TEST af Mascha Vang selvbruner
Opskrift på trøfler og træstammer
Opskrift på nem og lækker SMOOTHIE
Ingen kommentarer endnu