Morgenstund har KØD i mund

Koldskål uden sukker

koldskaalAnnonce
Sommervarme = Koldskål!

Når varmen rammer Danmark, så hopper vi naturligvis i sommertøjet – det hører ligesom sammen. På samme måde har jeg det med koldskål! Hold nu op jeg har indtaget mange liter af denne sommerspise, i sær da jeg var barn. Vi havde endda en porcelænskande KUN til dette formål, altså til den hjemmelavede koldskål, som jeg husker mine kære veninder og jeg nærmest lavede hver gang solen tittede frem.
Den kolde og søde spise er desværre fyldt med ret meget sukker, derfor er det ikke ligefrem det vil skal drikke/spise dagen lang. MEN jeg har forsøgt mig med en hjemmelavet model uden sukker og i en lidt tykkere udgave, så den mætter lidt mere – den er ret god, sønnen har godkendt den og spiser med stor fornøjelse!

OPSKRIFT:
2 æggeblommer (ca. 2 spsk.)
½ vaniljestang – kornene heraf
(udskift evt. med lidt vaniljesukker eller pulver hvis du ikke har “stang”)

½ liter kærnemælk
½ liter Skyr
Smag til med dråber ”sød” – lidt af gangen, de søder meget.
(2 spsk. friskpresset citronsaft – hvis man er til den friske udgave)

Topping:
Kammerjunker er og bliver bedst, altså hvis man spørger mig. MEN de er jo ikke ligefrem de sundeste hvis man spiser dem hver dag. Udskift dem i stedet (altså bare nogle gange) med frisk frugt eller bær.
Ristet rugbrødsstykker er nu heller ikke dårligt, og så mætter det godt.

NB: Koldskålen fungerer også super at fryse til hjemmelavede ispinde – de er lækre på en varm dag 🙂
_______________________________________________________

TIDLIGERE INDLÆG:
 Solcreme og UV-tøj // Sådan skæres en avocado // Lækker gås med stram mås
Følg med på:

Bloglovin // Facebook // Instagram

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenstund har KØD i mund