Brød UDEN mel og sukker

Da min dumme mave ikke er ret glad for mel og stivelse, så spiser jeg sjældent brød, pasta eller kartofler. Men når man er en total sucker for brød, som jeg er, så er det altså lidt SVÆRT, og jeg savner det tit, især brød!
Med disse grovboller kan jeg spise uden at min mave gør ondt og ligner en oppustet ballon – og så er de fedtfattige!!
Min søn og jeg bagte 16 stk. i går aftes, men der er kun 8 tilbage, hmmm… jeg har kun fået 2. Resten af familien er vilde med dem 🙂
De er super nemme at lave, opskriften er egentlig Dukan boller, som jeg blot har tilsat kerner.
OPSKRIFT:
12 spk. Havreklid
5 spk. Hvedeklid
2 spk. HUSK
ca. 60-100g kerner efter eget valg (Jeg brugte 5-korns blanding)
3 æg
3 store tsk. Bagepulver
1 tsk. Salt
1. tsk. Sødemiddel
450 g. Fromage Frais
Lidt skummetmælk
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål, tilsæt æg, fromage frais og skummet mælk til du har en fast blød masse.
Brug en spiseske, og fordel dem i 16 platter på en bageplade – tryk dem lidt.
Man kan vælge at komme Kerner eller birkes ovenpå.
Bages ved 180g i 20-30 min
Jeg tror jeg vil prøve at eksperimentere med dejen en dag, og se om jeg kan lave nogle sunde pizza boller, gulerodsboller eller måske pølsehorn… det skal i nok høre om hvis det lykkes 🙂
Ingen kommentarer endnu