En rose på Valentinsdag

Legetøj i stuen…

IMG_1734Sponsoreret
Hvordan er det nu lige, er det GO eller NO GO?
Hvis jeg skulle svare på dette spørgsmål KUN ud fra en indretningsmæssig vinkel, så vil svaret helt klart være NO GO.

Det er altså det færreste legetøj der ligefrem pynter i en stue, trods man har valgt et mere neutralt sortiment af trælegetøj. Legetøj i træ er ofte mindre farvestrålende end legetøj i andre materialer. Der er noget æstetisk over trælegetøj frem for plastiklegetøj, og så er det jo heller ikke tilsat de samme kemikalier som meget plastik er. Da Matti var lille havde vi vidst mest af det der i PANG farver, som bestemt ikke gjorde noget godt for stuen… Nu er han 6 ½ år, og jeg kan love jer for, at Disney og andre legetøjsproducenter IKKE ligefrem har skruret ned for farvepaletten.

Hjemme hos os har man altid måtte lege i stuen, og der er konstant lidt legetøj i det ene hjørne – ”Mit hjørne” kalder Matti det. Det startede med legetøj i stuen da han var baby, for det var nu noget mere hyggeligt over at ligge derinde og hygge, nusse og lege end på hans værelse i den anden ende at huset (nu lyder det som et stort hus – det er det slet ikke 🙂 ) Da Matti blev større ville han da også hellere lege i stuen, hvor han kunne se og høre os – og når vi ofte leger med, så synes jeg egentlig også det er sjovere at det er i køkken/skue området.

Måske passer børnelegetøj ikke så godt sammen med HAY, ByLassen, Lyngby Porcelæn eller Royal Copenhagen – men pyt, vi hygger os, og så længe det er begrænset til et mindre område, og ikke hele hytten, så er det helt okay for mig.
Man kan altså også få ret mange fede opbevaringsmuligheder til legetøj, nogle som også vil være ret fedt i en stue – se f.eks. disse smarte Bloomingville kasser på hjul eller de fede opbevaringsposer med forskellig tryg fra Instahjem.
T017122411-98031ef4ef1846a1a0c8ad76fedf5891

2 kommentarer

  • Legetøj med pangfarver er et hit hjemme hos os. Især retro legetøj fra firserne har de helt rigtige farver 😎

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg synes Matti’s hjørne er et udemærket kompromis. Børns kreativitet og leg kan være både inspirerende og kaotisk, men lige så vigtig er også at de føler sig som en del af stuemiljøet og “de voksnes rum” frem for at være bortvist til “børneværelset”. I den forstand kan børneværelset hurtig blive utilsigtet ekskluderende.

    Samtidig har jeg sjældent haft besøgende, som ikke synes det er hyggeligt at blive en del af legen og fantasien for en stund. Og så kan det være særdeles underholdende, at lytte med når børn er midt i rolleleg med dukker, Lego eller Playmobil.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En rose på Valentinsdag