10 ting om mig – hvorfor?

Drik dine grøntsager

Juice_rodbedeGrøntsager er vigtige for os, og behovet bliver ikke mindre her i efteråret og den kommende vintertid.

I nogle familier kan det være svært, at få den nødvendige mængde grøntsager indenbords. Jeg spiste ikke selv den store mængde som barn, men det handlede om, at jeg fik serveret en gang kogte og varme grøntsager – FØJ….

Jeg er ikke meget for de kogte grøntsager, men til gengæld går det meget nemmere med de rå, kolde og knasende banditter. Det samme gælder Matti, som helst ville nøjes med en skål rå grøntsager til aftensmad hvis han måtte.
Selvom vi er god til at spise grøntsager, så er det bare ikke altid nok. Derfor tager vi vores Juice maskine i brug, det er virkelig en god måde at få en masse vitaminer på.
Vi bruger mange forskellige grøntsager som vi ellers ikke ville have spist så mange af, så det er en god måde at varierer på. Vi bruger f.eks. tit rå rødbede, Ingefær og spinat, som alle er grøntsager vi ellers ikke får så tit.

Udover at drikke juicen frisk, har jeg også nogle gange frosset det til sunde sodavands pind is og “grøntsagskød / fyldet” som bliver siet fra i maskinen, kan blandes i fars og laves som sunde frikadeller, så undgår man også for meget madspild.

Der findes et hav af forskellige juice maskiner, som du fx kan købe hos POWER.dk og opskrifter – Her er et par opskrifter på gode juicer som vi tit får hjemme hos os:

Spinat drik:
–  250 g frisk spinat
– 6 stilke mynte + blade
– 1 Agurk
– 1 limefrugt
– 3 æbler

Rødbede drik:
200 g rødbeder
6 gulerødder
3 appelsiner – uden skræl
3 æbler

Ingefær drik:
600 g gulerødder
100 g spidskål eller grønkål
4 cm ingefær
4 appelsiner

 

Billede - DK

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting om mig – hvorfor?