Rodfrugter
Sæsonen er gået ind for rodfrugter – de grove rødder og knolde er fyldt med mættende kostfibre og sunde vitaminer og mineraler, perfekt til den kolde og mørke tid.
Rødbeder er f.eks. sprængfyldt med jern, kalium, Vitamin B og C – dit immunforsvar vil elske det!
Jeg har været såå heldig at få en kæmpe pose friske rødbeder fra min moster og onkels mark …
I Danmark har vi tradition for den syltede rødbeder, som oftest ses ovenpå en flad leverpostejmad (Hvilket også smager godt)
Men den gode rødbede kan bare SÅÅ MEGET andet, som vi både skylder dén men så sandelig også os selv at prøve!
Udover til mad så er rødbeden perfekt i en grøntsags/frugt juice – selv min søn på 5 år elsker det og bunder glasset med velbehag!
JUICE OPSKRIFT
4 – 5 rødbeder
4 gulerødder
2 appelsiner
1 – 2 æbler
3 cm frisk ingefær (kan undlades hvis man ikke bryder sig om det)
Broccoli stav (hvis du har)
* Vask alle grøntsager godt af inden du putter dem i juice maskinen – HUSK at skræl skal tages af appelsinerne.
MAD OPSKRIFTER
Til inspiration har jeg samlet 4 retter med rødbede…
Jeg har prøvet de fleste selv, og elsker det!!
Hent opskrifterne her
– Rødbedepesto – Klik her
– Pink snegle – Klik her
– Rødbede suppe (suppler med ristet bacon) – Klik her
– Rodfrugtefritter – Klik her
Ingen kommentarer endnu