UDSALG: Milk Copenhagen

Undgå at blive syg når du griller

grill
Solen skinner og temperaturen er på vej på – det betyder for mange, at havegrillen skal findes frem!
Danskerne elsker at grille, og det har gjort os til en af verdens største grill-nationer.

Jeg er også en rigtig grill-elsker, og GLÆDER mig såå meget til at vi forhåbentlig snart kan sidde ude på vores ny anlagte terrasse og drikke et koldt glad Rosé, nyde duften fra grillen og derefter spise et lækkert sommermåltid.

Det er hyggeligt at grille, men der er god grund til at være forsigtig med hygiejnen, så du ikke bliver syg af den lækre grillmad.
I nedenstående guide kan du få gode råd, når du laver mad på grillen.

♦ Vask hænder, når du har rørt ved råt kød
Husk at vaske dine hænder, når du har rørt ved råt kød. På den måde undgår du at sprede bakterier til færdig mad fx stegt kød, salat og brød.

Hold råt og stegt kød adskilt
Det er vigtigt at holde det rå kød adskilt fra stegt kød. Læg det rå kød på ét fad og det færdigstegte på et andet, rent fad. Hvis der kommer bare få campylobacterbakterier fra råt kød eller kødsaft fra det rå kød over på det færdiggrillede kød, på salat eller brød, kan det være nok til, at du bliver syg med mavepine og diarré.
Brug 2 grilltænger – én til råt og én til stegt kød

♦ Gennemsteg hakket kød og fjerkræ
Hakket kød, fjerkræ og mekanisk mørnet kød skal være gennemvarmt. Bakterierne kan nemlig sidde inde i disse kødtyper.
I hele stykker kød som stege og bøffer, sidder bakterierne normalt kun på overfladen. Derfor behøver hele kødstykker ikke at blive gennemvarmet.

Skær det brankede kød fra
Hvis kødet bliver branket eller forkullet, bør du skære de sorte skorper af og smide dem ud. De brankede skorper indeholder skadelige stoffer, der øger risikoen for at udvikle kræft.

Vent med at tilberede maden til der er gløder.
Husk der ikke må være ind i grillen når du griller, dine kul/briketter skal være glædende.


MINE GRILL FAVORITTER

Som det første billede afslører, så er jeg ret pjattet med grillet hakkebøffer, så dansk som det nu har lov at være. Men for at tilføre lidt magi fra varmere himmelstrøg, så ELSKER jeg at lave grillet græst Halloumi ost som tilbehør, muns det er godt!!
Halloumi_ost_bylouisevorreDet ser måske ikke så lækkert ud, men det fortjener VIRKELIG at man giver det en chance, OGSÅ selvom man ikke kan lide ost – det kan IKKE sammenlignes med ost.

Det grønne skal der jo også til (siger de kloge) så min favorit er en dejlig sommersalat med feta eller grillede bønner med salt….

Sommer_grill_bonner_bylouisevorre
VELBEKOMME og god grillaften til jer derude…

Kilde: Sundhedsstyrelsen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

UDSALG: Milk Copenhagen