Sneak Peek...

Jeg sætter lys – lys i mit vindue…

IMG_6185

Det er i dag d. 4. maj 2015 og dermed også 70 års dagen for Danmarks befrielse…

Mange sætter i aften levende lys i vinduerne i aften for at markere, den danske befrielse fra de tyske besættere den 4. maj 1945.

Jeg har denne tradition med mig fra min barndom, så derfor står der også levende lys i mit vindue i aften. Traditionen har min mor ført smukt videre fra min mormor, som i øvrigt har fødselsdag i morgen d. 5. maj, som er den dato man officielt fejrer befrielsen, da det var kl. otte om morgenen d. 5. maj 1945, at den tyske kapitulation trådte officielt i kraft.
Lysets betydning har sikkert større effekt på mine bedsteforældres generation, da de og deres familier mærkede det på egen “krop”  – For mig er det historie, som jeg har hørt om fra min familie og i skolen.
Men alligevel har lyset i vinduet stadig en betydning for mig, det er en hyggelig tradition, som jeg husker tydeligt fra min barndom. Jeg husker at min mor og jeg kørte rundt i vores lille by når mørket sænkede sig, så kunne vi rigtig se alle de lys, som var tændt i vinduerne rund omkring.
Om traditionen stadig hænger ved i de danske hjem ved jeg ikke, men jeg har tændt mit lys som altid…

God aften med oprullede gardiner og lys i vinduet 🙂

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sneak Peek...