Bløde strik - jeg har savnet jer...

FASANDRÆBERNE, popcorn og “hus forbi”…?!?!

NØJJJ en spændende film!!
foto
Den anden dag var jeg i biografen og se Fasandræberne. Selvom det var sent om aftenen og filmen varede 2 timer, så var der igen risiko for, at man skulle falde i søvn. Der var spænding lige fra starten.

Fasandræberne er efterfølgeren til Kvinden i buret, som sidste år blev den bedst sælgende biograffilm i Danmark med 700.000 solgte billetter. Begge film er baseret på Jussi Adler-Olsen romaner. Jeg har ikke læst bøgerne, men set begge film, og tør godt spå om, at Fasandræberne får samme succes.
Filmen er utrolig spændende og man lever sig med lige fra start. Der er skabt en hel utrolig stemning som holder hele filmen igennem. De skræmmende personkarakterer spilles fantastisk godt at de dygtige skuespillere, som virkelig lever sig ind i deres roller.

Alle skuespillerne gør det rigtig godt, men jeg synes især det er værd at fremhæve filmens kvindelige hovedrolle, den hjemløse pige Kimmie, der bærer på en frygtelig hemmelighed. Kimmie spilles af den 28 årige Danica Curcic. Hun formår virkelig at spille rollen til top karakter!
Helt ned på de bagerste rækker, kunne man føle hendes frygt, fornemme hendes evige flugt og næsen mærke hvor meget hun frøs og rystede kulde. Hun formåer virkelig at give mig fornemmelsen af, hvad det vil sige at være hjemløs og på flugt – hun spiller virkelig sin rolle autentisk.

Efterfølgende kunne jeg i oktober udgaven af de hjemløses avis ”hus forbi” læse, at Danica Curcic havde været med den hjemløs Britta rundt i København forud for filmoptagelserne, lige netop for bedre at kunne sætte sig ind i rollen. Hun udtaler bl.a. at det gav hende bedre forståelse for den evige flug og frygt, som den hjemløse går igennem, og en slags kamp for overlevelse. Bare det, at man ikke ved hvor man skal sove om natten, om ”sovepladsen” fra natten før er taget af en anden, og i så fald, om man så kan finde et alternativ den nat. Det hjalp hende til at, finde den rette stemning og følelse frem i karakteren Kimmie.
Jeg må sige, at det virker til, at det var givet godt ud, at Danica Curcic var med Britta rundt, for rollen som hjemløs udfyldte hun i hvert fald perfekt synes jeg.
– og så synes jeg i øvrigt, at det er et super samarbejde der her er skabt med de hjemløse, som til gengæld i deres blad kan skrive en lang og fyldestgørende artikel om Danica Curcic, filmen og samarbejdet. Det er da en win win for begge parter!

Se trailer her:

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bløde strik - jeg har savnet jer...