VIND GAVEKORT PÅ 500kr - ADVENTS KONKURRENCE

Marcipan konfekt – Baileys kugler og Peanuts stykker

Laver i hjemmelavet marcipan konfekt til jul?
Jeg er vild med chokolade, vild med Baileys og vild med marcipan – derfor laver jeg så vidt muligt altid hjemmelavet marcipan konfekt til jul. Dog har jeg endnu ikke fået det lavet i år, MEN jeg håber og tror på, at jeg som minimum får lavet de her lækre Baileys kugler og Peanuts bidder  – og jeg håber det bliver i dag… Især Baileys kugler er min favorit, udover traditionel lakridskonfekt er de min absolut yndlings jule konfekt, og  jeg har da også en tendens til at proppe mig alt for meget med dem, så på sin vis er det nok meget godt jeg ikke har nået at lave dem endnu…

 

Hvad er jeres yndlings når vi taler marcipan konfekt? Det kunne jeg altså godt tænke mg at høre – så jeg kan få et par fif og inspiration inden jeg (forhåbentlig) i dag eller i morgen ruller marcipanen ud og går i sving…
Skriv gerne nogle tips til mig i kommentarfeltet under indlægget – så bliver jeg glad 🙂

 

Hjemmelavet Baileys kugler og Peanut stykker

Hvis du skulle få lyst til at lave lidt lækkert og NEMT konfekt selv – så kan jeg varmt anbefale Baileys kugler – hvis du altså kan lide Baileys 🙂
Ellers er Peanuts stykkerne altså også pænt lækre – og ligeså nemme at lave…
Du får lige opskrifterne her – men lav nu rigeligt, de får hurtig ben at gå på…
…Just saying

 

Opskrift på Baileys kugler

– Ælt marcipan (ca. 200g) og Baileys (ca. ½ dl.) sammen i en skål. Smag til med Baileys til du synes det får en passende smag.
– Tril kugler og vend dem i smeltet mørk overtrækschokolade.
– Tril kuglerne i kakaopulver mens chokoladen stadig er smeltet. Jeg brugte Nesquick.

Lad dem køle af så chokoladen stivner – BUM BUM, lækre kugler til dig…
Opbevat dem i en lufttæt boks et køligt sted – dog ikke køleskab.

 

Opskrift på Peanuts stykker

– Skær marcipan i små stykker (ca. 2-3 cm /tykkelse ca. 0,5/1 cm)
– Vend dem i smeltet chokolade – Tom´s ”Havsalt og mandler”
– Drys dem med peanuts ”krymmel”   inden chokoladen stivner.
(Jeg hakkede blot en håndfuld salt peanuts i min minihakker)

Lad dem køle af så chokoladen stivner – MUMS, de er gode…

 

 

Håber i kan bruge opskrifterne og HÅBER i vil give nogle ideer/tips/opskrifter tilbage så jeg kan prøve lidt nyt i år – har nemlig pænt meget marcipan fra Tyskland som helst ikke skulle gå til spilde 🙂

 

GOD JUL TIL JER

 

 

KLIK HER OG DELTAG I MIN ADVENTSKONKURRENCE – gavekort på 500 kr

(Vinder trækkes d. 23/12-2018 kl. 21.00)

 

1 kommentar

 • Tina

  Glædelig 22.december!
  Sikke lækre kugler og stykker du har lavet, det kan jeg lige nå at lave lidt af, min datter er vild med bailey:-)
  Jeg laver altid et hit af en træstamme: ligger rosiner og mandelstykker i blød i portvin et par døgn. Ruller så marcipan ud på lidt bagepapir til en stor firkant, smører et lag blød nougat på, kommer rosin og mandelmassen på som har trukket portvinen. Så ruller jeg den sammen til en træstamme, smører smeltet mørk chokolade på, laver ligesom nogle ridser som på en træstammer. Ligger halve valnødder langt toppen og når den er tør så drysser jeg lidt flormelis gennem en sigte henover, så det ligner sne.
  Lader den trække nogle dage et køligt sted og så serveres den på et pænt lille kagefad med en kniv og juleservietter. Den er lækker i juledagene og til nytår og alle elsker den.
  Hvis du ikke laver flere indlæg inden jul, så takker jeg for i år og ønsker dig en glædelig jul og et super godt 2019:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND GAVEKORT PÅ 500kr - ADVENTS KONKURRENCE