KANELSNURRER – Nem opskrift

Sønnen min har flere gange efterspurgt nogle boller han har smagt et sted – og som han uden tvivl mente jeg da naturligvis måtte vide hvad var – OG kunne lave, selvfølgelig 🙂
Samtalen lød således:
Matti: Mor jeg har smagt nogle boller agtige nogen som smagte vildt godt, vil du ikke være sød at lave dem til mig?
Mig: Øhh, jooo, men kan du måske fortælle mere om dem?
Matti: De så sjove ud og smagte af kanel
Mig: Kanelsnegle måske?
Matti: Nej, det var boller som var drejet lidt rundt, lidt som flet…
…. Tænke, tænke… en overspringshandling førte mig på sporet – nemlig Instagram! Der er snart ikke den ting man ikke kan finde på det dejlige sted 🙂 (følg i øvrigt gerne med på min profil HER)
@Sundmor.dk lagde et billede på sin profil af de såkaldte Kanelsnurrer, som jeg på mærkværdigvis ikke havde set før, og SÅ faldt 10 øren – DET VAR JO DEM drengen mente!
At springe over hvor gæret er lavest
@Sundmor.dk havde lavet en super god og udførlig opskrift på sin blog – en skøn blog i øvrigt, med masser af lækre opskrifter (Find den her)
Det var egentlig meningen, at jeg ville følge den, men så faldt jeg over en pakke Finax færdig blanding til fødselsdagsboller – og så måtte jeg altså prøve, om ikke det kunne blive til de ønskede kanelsnurrer – OG DET KUNNE DET!
Drengen godkendte dem med stort smil – eller det prøvede han, men lidt svært med munden fyldt 🙂 Mission completed
OPSKRIFT
Jeg brugte som sagt en færdigblanding fra Finax til fødselsdagsboller – 5 min efter var dejen klar!
Remonce
Opskrift på Remonce (kanel fyldet) snuppede jeg hos sundmor.dk – den består af:
- 200 g blød smør
- 200 g sukker
- 20 g kanel
Det hele røres sammen med en håndmixer
SÅDAN GØR DU
- Rul dejen ud i en stor firkant (aflang)
- Smør remonce på
- Fold den ene halvdel af dejen over det sidste dej – derefter den anden halvdel
- Rul derefter dejen ud igen
- Skær strimler – ca. 16 stk. af ca. 5 cm bredde
- Del dem derefter på midten (IKKE helt op til kanten)
- Sno strimlerne – og herefter sno dejen rundt til en “bolle”
- Stil dem på en bageplade 30 min, pensel herefter med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-14 min.DONE – nemme kanelsnurrer!
SE BILLEDERNE HERUNDER som viser hvordan jeg gjorde
(Fik jeg sagt, at jeg er en GRIS i et køkken 🙂 )
Selvom jeg helst skal holde mig fra brød, så blev jeg altså nødt til at smage dem i går, man kan jo ikke servere noget for sit barn, hvis man ikke har smagt om det er ok, vel 🙂
MUMS… Hvordan de “rigtig” skal smage hvis man laver en dej fra bunden, ved jeg selvsagt ikke, men hvis du er til den nemme løsning – så kan de sagtens gå an!
GOD weekend derude!
XXX
Louise
__________________________________________________________________________
Se flere opskrifter her:
Bamseboller
M&M´s chokoladestænger
Boller uden MEL
Nemme koldt hævede boller
Ingen kommentarer endnu