Avocado creme: Sundt, lækkert og nem at lave

Broccoli/Blomkåls-ris… Derfor er det så GODT!

img_5167

Her til aften lavede jeg en god omgang broccoli/blomkåls-ris som erstatning for den almindelige ris eller pasta til vores kcal fattige kødsovs. Hvor gjorde jeg så det? Jo det skal jeg fortælle jer…
Jeg er egentlig slet ikke så pjattet med de to banditter, i hvert fald ikke hvis de skal koges… Men jeg spiser dem af 2 gode grunde:

  1. Jeg vil gerne tabe mig, og en af vejene dertil er altså unægtelig, at spise mig mæt i langt flere grøntsager end jeg har gjort den seneste tid.
  2. Fordi både broccoli og blomkål er 2 super sunde grøntsager, som ikke kun mætter, men som også indeholder mange gode vitaminer og har så mange gode egenskaber, som ikke kun er ekstra godt til mig med en tarmsygdom, men bestemt er utrolig godt for os alle!

 

SÅDAN LAVER JEG MINE “RIS”
½ blomkål + 1 broccoli skåret i stykker hakkes i en minihakker eller anden form for blender. (kan også rives på et råkostjern)
Varm en pande op med lidt olivenolie. Svits broccoli og blomkåls “pulver” på panden i ca. 5-10 minutter. kryder med salt og peber – eventuelt andet kryderi.

BUM BUM – så nemt er det!
Jeg bruger broccoli/blomkåls-ris som erstatning for almindelig ris eller pasta.

 

fullsizerender-2

FAKTA OM BROCCOLI OG BLOMKÅL

Broccoli – den rene sundhed
Broccoli er fyldt med indholdsstoffer, som har utrolige sundhedsbevarende egenskaber. Grønsagen står meget højt på listen over helsebringende madvarer.
Den er blandt andet blevet fremhævet som vigtig i kampen mod kræft, Den indeholder nemlig en række stoffer, som har vist så nyttige og værdifulde i forebyggelsen af kræftsygdomme. (Den kan naturligvis ikke klare kampen mod kræft alene)

Brocoli indeholder sunde kulhydrater, fibre og proteiner. Af vitaminer og mineraler er det især A-vitamin, beta-caroten, K-vitamin, folinsyre, C-vitamin, kalium, calcium, magnesium og fosfor som broccoli er rig på.

 

Blomkål hæmmer ældningsprocesserne
Blomkål er utroligt rige på fibre og vitaminer, som bl.a. styrker dit immunforsvar. Herudover indeholder blomkål allicin, som også findes i hvidløg, og som kan dæmpe betændelse og virke hæmmende på ældningsprocesserne i kroppen. Blomkål indeholder også meget folat, som man mener kan beskytte mod brystkræft og hjerte-kar-sygdomme.

Blomkål er godt for din fordøjelse, da fibrene er super til de gode bakterier i dine tarme.
Du bliver mæt af blomkål, da den indeholder masser af kostfibre – men det feder ikke 🙂


Tilberedes nænsomt
Både Broccoli og Blomkål kan sagtens spises rå i salater, men den kan også steges eller  dampes.

Man bevarer bedst vitaminer og mineraler ved at dampe/ stege dem kortvarig, og man skal aldrig koge den for længe i masser af vand.

 

KLIK HER og få opskriften på en god, nem og sund broccolisuppe

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Avocado creme: Sundt, lækkert og nem at lave