DIY – Bogindbinding... Og kæk i replikken!

Inspiration til madpakker #2 – Der går spinat i den…

 

fullsizerender1

MINI indbagt pizza / Calzone
Første skoledag løb af stablen mandag morgen og jeg sendte, som en masse andre spændte og måske også rørte forældre (det var jeg), barnet afsted mod et nyt skoleår.
Skoletasken var støvet af efter 7 uger i et hjørne af værelset, blyanterne spidset – OG madkassen fyldt med mors hjemmebag!

Mit BAGE-AMOK vil ingen ende tage, og jeg kan røbe, at udover de SUNDE og NEMME Proteinbrød med banan, kakaonibs (SE DEM HER) har jeg også lavet sunde myslibar, grønne spinatboller og indbagte mini pizza med spinat – sidstnævnte skal i høre mere om nu…

Se lige en spændt dreng på første skoledag i 2B
fullsizerender

Indbagt mini pizza til madpakken

Disse indbagte mini pizza (Calzone om man vil) er lavet på en grov dej, så man sikre et godt fiberindhold – fiber holder dig mæt længere tid.
En almindelig hvedemel indeholder ca. 3% kostfiber, denne pose ”grovboller” indeholder derimod 7,2% kostfiber.
Lad jer ikke snyde af at der står GROV – for der er altså INGEN kerner i, og den virker stort set som en lys mel.

Der er gået spinat i den hjemme hos os, så jeg har tilført en pæn portion frisk spinat i dejen, som udover vitaminer også giver en meget grøn dej 😊

img_2737

Det skal du bruge

DEJ:
♦ 1 pose Finax ”Grovboller” (Tørgær følger med posen)
♦ 200 g frisk spinat
♦ 1 æg til pensling
♦ 4 dl vand (5½ hvis du IKKE bruger spinat)

FYLD:
Du kan bruge præcis hvad du ønsker. Matti vil helst have dem som ”Margarita” (ingen kød) derfor brugte vi kun:
♦ 1 glas Pizza sovs (økologisk fra Rema)
♦ 2 poser revet ost
♦ Tørret oregano

img_2740

 

Sådan laver du – DEJEN

Jeg kunne selvfølgelig ikke finde ud af at læse og følge den MEGET NEMME opskriften, så allerede ved step 1 gik det galt.
NÅ MEN…
♦ Bland mel og tørgær sammen i en skål
 (Her kom jeg så til at opløse tørgær i vandet og derefter blande mel i. Det funger også fint)
♦ Blend spinat GODT sammen med vandet – til det er HELT uden klumper og bare er grøn vand.
♦ Bland vandet i skålen med mel/tørgæren.
♦ Ælt godt i 5-10 minutter (jeg gjorde det med mine bare næver – har INGEN røremaskine, så lidt bager jeg, normalt)
♦ Lad dejen hæve i skålen under et viskestykke i 1 time

img_2741

Sådan laver du – INDBAGT PIZZA

♦ Del dejen op i 2 lige store klumper.
♦ Rul den ene klump ud i ca. 35×35 cm
♦ Stik runde cirkler ud med en lille skål eller andet – ca. 12 cm i diameter
♦ Smør dem med pizza sovs
♦ Kom fyld på halvdelen af dem
♦ Fold dem på midten
♦ Luk kanten med en gaffel dyppet i vand (så limes de sammen)
♦ Pensel dem med æg
♦ Ovnen 180 g (varmluft) ca. 15 min.

img_2753

 

img_2748

 

img_2743

DE KAN FRYSES

Mine er i fryseren og aftenen før tager jeg en op og putter i madkassen i køleskabet – så er den klar til skole dagen efter.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY – Bogindbinding... Og kæk i replikken!