Iskaffe - nem og lækker opskrift

Ferie-fælden fangede mig – IGEN! SÅ meget feder “feriemaden”

img_2677
Ferien er SLUT – NU er det op på hesten igen!
Mine 3 ugers sommerferie er slut. Jeg føler, som de fleste andre jeg taler med, at ugerne er fløjet afsted uden mulighed for at følge med. Sådan er det vel i virkeligheden altid med tiden når man hygger sig, så det må vel være et udtryk for, at ferien har været god…

Ferien har stået på både hjemmeliv, charter ferie til sydens sol og sommerhus i DK, så det må siges at være en god blanding af alt hvad ”hjertet begærer”. Fællesnævner for hele ferien er dog, at den på ingen måde har været så sund som jeg ellers havde bestemt den skulle være…
Ferie-fælden fangede mig, og det ses allerede på vægtet og mærkes tydeligt på min dumme ”Crohns mave” (marve tarm sygdom)
Min mave og sind er glade for, at jeg er tilbage i de faste og sundere rammer – som ikke indeholder så meget brød, vin, desserter og alt for meget snack.

Misforstå mig ikke, jeg elsker jo de søde sager, de sprøde rundstykker, desserter og den flydende drue – og INGEN har tvunget det ned i min hals. Jeg er og bliver bare en REGNORM når disse herligheder er indenfor rækkevidde – jeg kan simpelthen ikke lade det være.

Så meget feder “ferie-maden”
Vidste du, at der er:
ca. 130 KCAL i 1 sølle glas rødvin
– ca. 110 KCAL i et glas hvidvin / Rosé
ca. 250 KCAL i 50 g. Sour cream & onion chips
ca. 115 KCAL i et rundstykke
ca. 300 KCAL pr. portion Koldskål med kammerjunker
ca. 250 KCAL i 1 Magnum-is
Hvis du gerne vil have is UDEN den feder SÅ meget – så er sodavandsis eller sorbet det bedste. Du kan spise op til 6 sodavandsis for samme mængde kalorier som i en vaffelis!
Det løber altså stærkt med KCAL optælling de damer!

fullsizerender

Det er jo også HEL OK at indtage lidt anderledes føde og drikke i sin ferie – hvis bare man har accepteret konsekvensen af det – accepten halter hos mig! For det første ved jeg jo, at jeg får ondt i maven – hvilket i sig selv burde være den største motivationsfactor til at passe på. Dernæst ved jeg med sikkerhed, at jeg IKKE bliver happy-face når jeg stiller mig på vægten når ferien er omme.

Mandag morgen hoppede jeg så tilbage på hesten – altså ikke i form af en hurtig slankekur, nej, tilbage til min helt almindelige og sundere levestil!
Som nogle af jer måske husker, så har jeg tidligere fulgt Mascha Vang´s slankebog ”Kom i gang med mascha Vang” – og fik et super resultat.
(SE MERE HER)
Bogen er blevet lidt en ”husbibel” – som jeg på sin vis lever lidt efter, altså ikke sådan slavisk, men jeg har principperne i baghovedet, og spiser ubevidst lidt efter kostplanen  – altså indholdet derfra – og det virker for mig!

Morgenmaden mandag bestod af Smoothie med bær og skyr – dertil lidt bær og mandler…
Frokosten endte med KUN at bestå af en masse grøntsager, hvilket altså ikke helt var planen – jeg havde nemlig glemt min dåse tun 🙁

img_2677

 

img_2689

Hvorfor jeg gang på gang falder i ”ferie-fælden” ved jeg ikke. Intentionen om at fastholde min normale ”levemåde” er der altid fra start, men den smuldrer altså langsomt eftersom ferien skrider frem.
Hvis det ikke var for min dumme mave, så ville jeg nok i virkeligheden også være ligeglad!

 

Tidligere indlæg

Iskaffe, nemt og lækkert // Hjemmelavede is med vingummi // Sjovt havespil

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Iskaffe - nem og lækker opskrift