OM BLOGGER-hjælp fra en uventet kant – lækre knækbrød og en mor som kan læse mig!

Status på Mascha Vang kuren

fullsizerender
Der var (også) gevinst denne gang…

Som billedet tydeligvis illustrerer, så blev resultatet af denne omgang (4 uger) med Mascha Vang til et vægttab på -4,1kg hvilket jeg er ganske godt tilfreds med…
Mit vægtmæssige udgangspunkt var ikke overvægtig, bare lettere buttet nogle steder – derfor smed jeg selvsagt ikke vildt mange KG – og husk, der kommer jo også muskler til…

Min mening om bogen

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at jeg er ret godt tilfreds med denne slankebog ”Kom i gang med Mascha Vang” – ellers havde jeg nok ikke hoppet på vognen igen. Sidste år var jeg der nemlig også, og der fik jeg (også) et godt resultat (SE HER)
Alt i bogen er forenklet, så selv jeg kan følge med og ikke bliver kvalt i forkromede opskrifter der tager timer at forberede, special madvarer der skal købes i den ene helsekost butik efter den anden eller træningsøvelser, der kun er beregnet for smidige og i øvrigt i forvejen trænede mennesker.

Opskrifterne i bogen er så enkle, at Mascha Vang selvsagt kan være med UDEN at brænde køkkenet af (UNDSKYLD Mascha 😊) Jer der følger med på hendes blog, ved at det ikke siger så lidt – ALTSÅ det er lette og enkle opskrifter, som IKKE tager lang tid at lave. Madvarerne kan købes i et almindeligt supermarked, hvilket altså er et must for mig – jeg orker simpelthen ikke at smutte i 10 butikker efter specialvarer. Alle træningsøvelser kan laves hjemme, og kræver ikke specielt udstyr.

 

Mit forløb…

Jeg fulgte bogens madplan sådan nogenlunde slavisk – altså det vil sige, at jeg spiste det mad der var nævnt på den pågældende dag (byttede om på dagen indimellem) Det var dog ikke altid at maden blev tilbered på den beskrevne måde. Maden er som sagt enkel at lave og smager, efter mig mening helt fint – ikke noget hokus pokus over det. Jeg følte mig på intet tidspunkt sulten i løbet af dagen, i sær ikke hvis man husker at drikke meget vand, som også er en del af kuren. Bøf til morgenmad kan for nogen være en smule for meget, men hvis man laver dem i meget små udgaver dagen før, så de er kolde når de skal spises, så bliver det altså lidt nemmere – og nu er jeg faktisk helt vild med mit morgenkød 🙂 – Min yndlings er dog smoothies eller pandekager …

fullsizerender1

IMG_5787

Om at snyde…

Jeg har som udgangspunkt ikke snydt (bort set fra et par gange 😊 ) men jeg har også medbragt eget mad til flere fødselsdage – sådan er det når man vil nå et mål! Det kan være svært i starten, og det er naturligvis også et valg hvorvidt man vil det eller ej. Jeg ved bare med mig selv, at hvis jeg ”synder” mange gange i sådan et forløb, så påvirker det mit humør, for jeg bliver så irriteret over mig selv bagefter og får dårlig samvittighed – derfor gør jeg det som udgangspunkt ikke.
MEN når det så er sagt, så har jeg på dette forløb indtaget en lækker tapas menu med vin, guffet et stykke chokolade eller 2 og et enkelt rundstykke er da også smuttet ned i min mavse…
HVIS det sker, og det gør det nok, så PYT (jeg er blevet ret vild med det ord) PYT med det – giv for guds skyld IKKE op, rejs dig ved det træ du faldt, og kom videre hvorfra du slap! Det hele er IKKE tabt på jorden – se selv jeg tabte mig jo alligevel…

 

Træning…

Da jeg skulle opereres i mine øjne i den sidste uge af forløbet, så måtte jeg altså skippe træning den uge. Men de andre uger har jeg trænet hver dag – med få undtagelser. Jeg har ikke fuldt træningsøvelserne slavisk, for nogle kan jeg simpelthen af fysiske årsager ikke lave (gigt i ryggen og smadret knæ) MEN det betyder jo ikke man ikke kan træne, så har jeg lavet lidt flere af de øvelser jeg i det mindste kunne. Det vigtigste er, at man GØR DET!
Nogle dage trænede jeg hjemme i stuen, og andre gange trænede jeg i center hvor jeg kunne bruge en crosstrainer i stedet for at løbe.
Maveøvelserne i bogen de rykker altså rent, hvis man laver dem tit nok – jeg siger det bare 😊
Man behøver som sagt ikke special udstyr, men jeg havde i forvejen 2 stk 2 kg håndvægte (HER) og en træningsbold (HER) som jeg havde stor glæde af at bruge – men det er ikke et must.

fullsizerender2

Efter de 4 uger…

Det er nu 14 dage siden jeg afsluttede det 4 ugers forløb, som bogen strækker sig over, og der er faktisk røget yderlige ½ kg siden. Dette skyldes, at jeg (naturligvis) ikke har pakket bogen væk, og bare hoppet tilbage i de samme dårlige vaner, som jo var årsagen til, at jeg overhovedet skulle på kur. Det siger sig selv, at det vil være dumt, for så er alt på en måde jo spildt arbejde…
Bogen er og bliver en fast følgesvend – en slags husbibel kan man sige. Jeg kigger ikke i den hver dag længere men den ligger fremme, og minder mig pænt om, at jeg skal tænke før jeg spiser!
Den mad jeg spiser nu, er stort set den samme som i bogen – eller det vil sige, at jeg følger principperne fra bogen og spiser de madvarer der er nævnt deri. DOG tillader jeg mig også at tage et glas rosé engang imellem, eller en lækker middag og chokolade… Det vigtigste er bare, at størstedelen af det jeg propper i munden fortsat er ud fra bogens principper!

 

Mine tips

FORBEREDELSE er nøglen til succes på denne “kur”! Det gælder både inden du går i gang og mens du er i gang.
LÆS bogen grundigt INDEN du går igang – jeg vil sige at 1 uge inden du vil starte, skal du igang med at læse, forstå og mentalt sætte dig op!

→ FORBEREDELSE er mit bedste råd til alle som vil i gang med Mascha Vang!
→ Anskaf jer en masse fryseposer og bokse
→ Køb stort ind
→ Lav mad til fryser
→ Anskaf en god stor beholder til smoothie
→ Tupperware omelet maker er virkelig god! (se tidligere indlæg HER)
→ Fortæl omverden om jeres projekt – det har gjort det så meget lettere for mig i de situationer hvor der var risiko for at falde i
→ Medbring snack (f.eks. gulerødder eller mandler) når du er på tur så du ikke falder i “ulovlig” snack

PØJ PØJ med det – jeg er SIKKER på, at du bliver så glad efter de 4 uger!

Bogen kan bl.a. købes >>HER <<

 

 

Indeholder affiliate links

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

OM BLOGGER-hjælp fra en uventet kant – lækre knækbrød og en mor som kan læse mig!