OPSKRIFT: Træstammer og trøfler

Hjemmelavet påske trøfler og træstammer…
Jeg må indrømme, at denne påske har været en af de mest usunde af slagsen! Jeg har spist med hovedet under armen – sikke et svineri det vil blive 🙂
I går lavede sønnen og jeg en gang påske træstammer og påske trøfler, som vi kan tage med til påskefrokost hos min mor i morgen.
Det er sjovt som den dårlige samvittighed pludselig mindskes, bare ved at tildele kagerne et simpelt “påske” foran 🙂
Hvis i lige som jeg er VILD med trøfler, så får i lige en meget NEM opskrift HER:
Trøffel/træstamme dej:
1 x mazarinkage (billig til ca. 10,-)
1 x Hindbær roulade (billig til ca. 10,-)
Kagerne brækkes i stykker i en skål og blandes med:
2 store spk. Hindbær marmelade
2 store spk. Kakaopulver
ca. ½ flaske Rom essens (lidt af gangen og smag til)
– Det hele blandes sammen med fingrene. Derefter sættes dejen på køl ca. ½ time. Derefter form kugler til trøfler og aflange ”stammer” til træstammer.
Trøflerne rulles i det drys man ønsker – vi brugte grøn drys.
Træstammerne rulles ind i marcipan. Vi havde farvet det gult i anledningen af påsken.
Rul marcipanen tynd og pak så træstammerne ind. Derefter dyppes enderne i smeltet chokolade.
Både træstammer og trøfler skal på køl inden de spises.
Ingen kommentarer endnu