Skønne weekendplaner og fine DIY gaveposer

Når de dårlige undskyldninger giver lussinger af dårlig samvittighed

img_0741
Når dårlige undskyldninger spender ben for drømme og man ender op med en lussing af dårligsamvittighed – så er det sgu på tide at tage sig sammen!
Det er tid til at  pakke mine dårlige undskyldninger sammen – for den ENESTE jeg snyder er mig selv!

Min morgen startede i dag med en lækker smoothie, hvilket i sig selv ikke er så anderledes end så mange andre dage – men den store forskel er, at NU er startskuddet gået til at droppe undskyldningerne og arbejde målrettet på en sommerkrop, som jeg vil være bekendt at vise frem – altså bekendt overfor mig selv!

De sidste måneder, nok næsten halve år, har af flere årsager, ikke just været en dans på roser – hvilket egentlig også vil være spild af roser, hvis jeg dansede rundt og trampede dem flade, med min efterhånden ret kampdygtige vægt! Jeg har trøstespist, jeg har spist med hovedet under armen og bildt mig selv ind, at det var bedst sådan. MEN sandheden er, at INTET blev lettere af at spise chokolade og take away mad. Faktist blev alt egenbtlig værre – for er jeg jo endt op med en dårlig samvittighed og en skyldfølelse, som jeg ikke kan plante på andre end MIG SELV!

Jeg kan finde 10.000 forklaringer på, hvorfor jeg er gået op i vægt – nogle forklaringer er faktisk også  ret gode og kan komme i kategorien ”Det er ikke min egen skyld”. Mens andre undskyldninger læner sig luddovent op af kategorien ”Jeg tager ikke ansvar” – og er virkelig ikke andet en dårlige undskyldninger!

Nu siger jeg jo ikke der er noget galt i at tage på, og jeg siger ikke, at der er noget galt i at være lidt tyk. Jeg er ikke læge eller kostvejleder, så hvilke følgesygdomme der kan komme i kølvandet af at være tyk og overvægtig vil jeg slet ikke komme ind på –  det nøjes jeg med at tænke!
Det jeg siger er, at der er noget galt med at være tyk NÅR MAN ER MIG!
Faktum er nemlig, at jeg IKKE ønsker at være tyk! Jeg er IKKE ligeglad med om jeg er størrelse 36 eller 44. Jeg har det IKKE godt i sommertøj når jeg ser ud som jeg gør lige nu. Jeg glæder mig IKKE til sommer lige nu og jeg bliver trist når jeg ser mig i spejlet uden tøj på…

Når man har det som jeg har, så skal man sgu handle og tage aktion – ellers ender man i en meget ond cirkel, som jeg føler jeg suser rundt i lige nu.
Faktum er også, at jeg på ingen måde er undervægtig, og hvis man kigger på mit BMI er det helt enig i min beslutning om, at der nu skal gøre noget.

Det er ingen hemmelighed, at jeg ELSKER slik og chokolade, og nemt kunne leve af take away og lækre tapas menuer hver dag – MEN så er det også ganske sikkert, at jeg ikke kommer i nærheden af den krop, som kan gøre mig lidt gladere. At vægt og glæde kan hænge sammen er for nogle mennesker noget pjat, hvilket er SKØNT for dem. MEN sådan er det bare IKKE for mig! Hvilket jo kun gør det endnu mere latterligt, at jeg har levet de sidste par måneder som jeg har!

Med risiko for, at skabe sure miner, så siger jeg det alligevel… Jeg tror på, at de fleste af os godt ved HVORFOR vi er lidt tykke eller hvorfor vi ikke taber os. Hvis vi indtager flere kalorier end vi forbrænder, ja så bliver vi tykke – BUM! Så er der måske nogle mennesker, som f.eks. min skønne mor, som kan spise mere end andre uden at tage det samme på. Forklaringerne til hvorfor vores forbrænding er så forskellige er sikkert mange, MEN det nytter jo ikke at bruge det som en dårlig undskyldning for at spise uden omtanke, og ikke bevæge sig nok. Hvis man har en dårlig forbrænding, så må man jo bevæge sig noget mere eller spise færre kalorier. Det er MEGET forenklet, i know, men det virker – for de fleste!

Jeg har før være på kur med Mascha Vang – eller rettere med hendes bog ”Kom i gang med Mascha Vang” og nu gør jeg det altså igen. Jeg har et par gange “startet op” uden veljen til at fuldføre – men nu skal der andre boller på den grøntsagssuppe!
Jeg ved det virker HVIS man holder det – jeg har gjort det føR! Jeg ved også, at jeg på intet tidspunkt kommer til at sulte eller skal bruge uanet tid på indkøb at mærkelige ting men ikke kan opdrive i et supermarked. Det der bliver min største udfordring er, at få dyrket nok motion – jeg ved det bliver svært, men jeg vil ikke lade det blive en begrænsning for mit mål – bare en udfordring!
Jeg har selv spist chokoladen – nu må jeg sgu kæmpe for at får den væk igen – jeg må tage ansvaret på mig og ikke tude mere!

Jeg kan – jeg vil – jeg gør det!

FullSizeRender
IMG_5822

 

I menuen ”Stram mås” kan i se mere fra mit tidligere forløb og følge med i dette forløb.
> BOGEN kan bl.a. købes HER <

 

 

Indeholder Affiliate link

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønne weekendplaner og fine DIY gaveposer