Eyelash Extensions - En dag med selvforkælelse

Weissenhäuser Strand feriecenter ELLER Lalandia?

 • img_7787

 

Min mening om de to skønne steder…

Årets efterårsferie afsluttede jeg i det tyske, sammen med mit trekløver. Vi var på en forlænget weekendtur til  feriecenteret Weissenhäuser Strand.
Stedet ligger i det nordlige Tyskland, ca. 1½ time kørsel fra grænsen. Dagene blev hovedsageligt brugt i klormekka – altså det Subtropisk Badeland, hvor vi forældre er blevet trukket rundt i den ene vandrutsjebane og vandaktivitet efter den anden – HOLD NU op det var sjovt!

Stedet minder i bund og grund meget om Lalandia, det er i hvert fald samme indhold af forventningsfulde børn og deres forældre, som skal underholdes, med de mange aktiviteter, der er til både store og små.

Flere har spurgt mig om min mening til Weissenhäuser Strand, fordi de har hørt meget forskellige meninger om stedet. Vi har nu været i Weissenhäuser 2 gange og 1 gang i Lalandia Billund, og ud fra mine betragtninger, vil jeg her skrive lidt mere detaljeret om min mening om Weissenhäuser -og sammenligne de to steder lidt…
HVORFOR KØRE HELT TIL TYSKLAND?
Det første der nok falder folk på tungen er, hvor vi dog er kørt helt til Tyskland, når der er mange feriecentre i Danmark – og 2 helt store, nemlig Lalandia Billund og Rødby.
Jo, det skal jeg sige jer – PRISEN!

Vi ønskede et stort sted med mange sjove forlystelser, som både Matti og vi voksne synes er sjovt, derfor ville et dansk valg for os være Lalandia. Den største faktor for at køre til det tyske var prisen, men bestemt ikke den eneste faktor.
Jeg vil skyde på, at Weissenhäuser ligger på ca. halv pris af Lalandia, når der er betalt for badeland og legeland begge steder. Halvdelen var for vores vedkommende en besparelse på omkring 2.500kr – det er da en del penge til andet sjov 🙂

Prisen er lidt svær at sammenligne direkte, da der i Lalandia kommer lidt flere ekstra betalinger end der gør i Weissenhäuser, bl.a. badminton og skøjtebane. Når først det store legeområde/legeland ”Dschunglland” i Weisssenhäuser er betalt (en del af den totale besparelse på de 2.500kr.) så er alle aktiviteter i det store område gratis. Et område som i øvrigt også indeholder et fint område med masser af kryb, altså i akvarier. Det eneste der skal betales for er, at grave guld og spise…

MEN ER DET LIGE SÅ GODT SOM LALANDIA?
Ja! På nogle områder vil jeg faktisk sige, at det er bedre, og på andre områder måske ikke helt så godt.
Lad mig fremhæve nogle punker til sammenligning:

BOLIGERNE:
Selve Lalandias hovedbygning er uden tvivl flottere og har en skøn stemning, hvor man ikke har fornemmelsen af, at være i et ”center”. Lalandia er også nyere, og dermed fremstår boligerne selvklart også i bedre stand end boligerne i Weissenhäusser. Dermed IKKE sagt, at de er slidte i Weissenhäuser, for det synes jeg ikke, bare ikke så nye som Lalandia.
Vi har boet i 2 forskellige boligtyper i Weissenhäuser, og de har begge haft fine hvide badeværelser, lyse træmøbler, tv med danske kanaler og funktionelt køkken.
I Lalandia boede vi i en at de sorte fine hytter, som mest af alt minder om et fint lille sommerhus. Det er klart, at man i Lalandia har mere privatliv i sin hytte, frem for en ferielejlighed i Weissenhäuser. Vi befinder os ikke så meget i vores bolig, når vi er sådanne steder, så for os er det ikke det vigtigste, bare de er rene og fine. Hvis vi havde været af sted med noget familie, så ville vi måske hygge noget mere i boligen, og så ville husene i Lalandia måske være at foretrække.

PLACERING AF CENTER OG BOLIGER:
I Lalandia er boligerne placeret forholdsvis langt væk fra selve centeret. Det betyder, at man fra de fleste boliger, skal køre til og fra centeret, tage et mini tog eller gå ret langt – hvilket jeg synes var lidt en skam, da feriecenter stemningen dermed ikke var der på sammen måde.
I Weissenhäuser er boligerne placeret omkring center bygningerne, der er nemlig flere. Det er super skønt, at man bor midt i det hele, så man nemt f.eks. kan smutte hjem med badetøjet efter besøg i badeland, smutte hjem og tage en bid mad eller tage en kort pause fra herlighederne. Har man f.eks. større børn med, så må det bestemt også give dem en frihed til nemmere lige at smutte rundt selv.

Udover Legoland, så er der ikke meget omkring Lalandia området – det minder mest af alt om en mark med en masse fine små hytter. Weissenhäuser Strand er egentlig også placeret ret øde, dog ligger det, som navnet antyder, meget tæt ved vandet og en fin strand, hvor mange timer også kan bruges, uanset vejret. Jeg tænker især det vil være skønt om sommeren.

BADELANDET
Det subtropiske badeland er virkelig et af de store fordele som Weissenhäuser har. Det virker en del større en Lalandia Billund, så man har ikke samme følelse af, at der er mange mennesker. Der er masser af liggestole i rolige områder, og selv i uge 42, var der plads til at tage et hvil, og selv i spiseområdet, var der plads.
Badelandet er dejlig lunt, så man går ikke og små fryser, hvis ikke man er under vand, hvilket jeg faktisk gjorde lidt i Lalandia.
Der er mange forskellige områder, så der er noget både for de helt små børn, faktisk et meget roligt område væk fra larmen – et område med lavt varmt vnd for børn fra 3-10 år ca. (Matti var vild med det både som 5 og 7 årige) Der er bestemt noget for legesyge sjæle i alle aldre. Der er ikke mindre end 9 forskellige vandrutsjebaner. Nogle til de mindre børn, nogle til større børn og voksne, og andre kun til “voksne” – nogle er mørke med neonlys, andre sidder man i gummiringe og nogle er bare hurtige.
Jeg er helt klart mest til badelandet i Weissenhäuser, selvom jeg bestemt også synes Lalandias var godt – dog lidt koldere og udvalget lidt mindre. Lalandia har deres bølgebassin, som er ret sjovt – men så har Weissenhäuser et “Wild Wasser Bane” SUPER sjov kanal hvor strømmen i vandet river dig fremad, op og ned af små bakker.
KLIK HER og se billeder fra badelandet

Baderummene er dog uden tvivl bedre i Lalandia, og opbygget som vi kender det, med et herre og dame omklædning. Sådan er det ikke i Weissenhäuser. Nej, det er dog ikke nudist bad de praktiserer, men små rum man går ind i og tager badetøj på, hvorefter man går i herre eller dame bad. Det virker lidt ældre og lidt rodet – men når man har gennemskuet systemet, så fungerer det fint.


LEGELAND/AKTIVITETSOMRÅDER
Lalandia Billund har 2 store og ret unikke aktiviteter, nemlig skøjtebane og skibakke. Matti var ikke hug på ski da vi var der, men skøjtebanen var et hit – det har Weissenhäuser ikke. Til gengæld har Weissenhäuser et super fint legeland/aktivitetsområde.
Det som de i Lalandia kalder Monky Tonky Land, har de også i Tyskland, bare dobbelt så stort. Hele legeområdet er i en bygning for sig selv, hvor der også er mange andre gratis forlystelser, som klatrevæg, bordtennis, badminton, kugleområde og den store klatrebane HØJ OPPE i luften – godt jeg fik farmand sendt med sønnen derop  -fatter ikke de turde!

ER DER MANGE MENNESKER I WEISSENHÄUSER
Nej, eller alt er relativt… Jo i uge 42 var der pænt mange flere end da vi var der udenfor sæson, men sådan er det jo også i Lalandia. Vi stod i kø ca. 10 min for at komme ind i badeland, og der var en begrænsning på 3 timer (gratis) hvilket jo også betød, at der ikke var overfyldt derinde. Kø og tidsbegrænsning var der slet ikke da vi var der i september for 2 år siden. Menneskemængden i Lalandia Billund udenfor sæson var ca. det samme som Weissenhäuser udenfor sæson.

ALT I ALT
Konklusionen er ikke sådan krystal klar, for jeg vil egentlig gerne besøge begge steder igen.
Der er som nævnt ting der taler mest for Lalandia, så som de fine boliger, skøjtebane og det fine center med den fine blå himmel. MEN om det er værd, at betale ca. dobbelt for, det er jo en prioritering.

Jeg er nok mest til at tage 2 ferier og dermed vælge Weissenhäuser, dels fordi jeg ELSKER at tage på tur med familien, men bestemt også fordi, jeg synes at badelandet er bedre i Weissenhäuser, placeringen af boligerne i forhold til selve aktiviteterne er bedre og legelandet større. For mig betyder det knap så meget, at lejlighederne er knap så nye.
Turen til tyskland tager vi som en del af ferien og stopper ved grænsekiosken – et sted vi ellers aldrig kommer, så det i sig selv er en stor oplevelse for Matti 🙂

Begge steder er skønne hvis man er til leg, badning og aktivitet – og mange mennesker, for sådanne steder, ligger jo heldigvis ikke øde hen.

SKRIV endelig og spørg hvis der er noget jeg ikke har fået beskrevet – hvilket nok næsten er umuligt med det MEGET lange indlæg jeg fik leveret her… BEKLAGER

OG NU – billed spam fra vores seneste tur til Weissenhäuser Strand

1

 

img_7879

 

img_7889

 

2

 

img_7822

 

img_7817

 

img_7797

 

img_7794

 

img_7812

 

img_7849

 

3

img_7830

Det her er de små rum man klæder om i…

GOD FERIE 🙂

 

2 kommentarer

 • Louise Ruggaard Lauridsen

  Hej. Sikke en fin beskrivelse af weissenhäuser kontra lalandia, 😊 Jeg er ved at planlægge en forlænget weekend, jeg har prøvet lalandia i Billund og overvejer derfor weissenhäuser. Lalandia har et stort boble bad udenfor, det har weissenhäuser ikke vel? Er legelandet i weissenhäuser godt nok til børn på 2 og 5 år? Mvh Louise

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • ina

  Vi har været i Lalandia et par gange og kan nikke meget genkendende til dine beskrivelser og oplevelser af det – er derfor også spændt på, om oplevelsen af Weissenhauser bliver lig din oplevelse, hvilket jeg håber, da vi (familie på 2 voksne og 3 børn på 3, 5 og 8) har booket 3 overnatninger i uge 7 😊
  Det var billigt og ser jo ud til at have nogenlunde det samme + lidt til i forhold til Lalandia. Dog kunne jeg ikke finde noget om priser til junglelandet. Har fået 3 nætter inkl dagsentré til badelandet, men kan forstå at jungle/legeland ikke er med i prisen – kan du huske hvad det cirka kostede pr. person? Og var det pr entré eller kunne man købe for hele ens ophold, altså så man kunne komme ind hver dag, hvis man ville?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eyelash Extensions - En dag med selvforkælelse