Børneværelset - Tema ikke tivoli

Om at navigere i vitamin-land … en jungle af format

vitaminer
Vores vitaminer og mineraler

Selvom vi, det meste af tiden, prøver at leve sundt og varieret, så kan jeg godt være i tvivl om, vi og i særdeleshed Matti, for alle de vitaminer og mineraler vi har brug for.
For at være ærlig, så synes jeg den der vitamin verden er en jungle at navigere i. Hvad er det nu lige der er godt for hvad, og hvad har vi i virkeligheden brug for at tage som tilskud?

Jeg er så ”heldig” at sygehuset tjekker mit blod hver sanden måned, og hvis der er noget der halter bl.a. i form af manglende vitaminer, ja så sender de et fint lille brev til mig… – se dét er en af de goder der følger med en kronisk sygdom 🙂
Denne service har Matti heldigvis ikke, og da han er en forholdsvis småt spisende dreng, får han ligesom jeg, lidt daglig vitamintilskud.

Da jeg hverken er ernæringsvejleder eller læge, så er det mest min sunde fornuft (og Google) der danner grundlag for mine valg af tilskud – og hvis læge ikke har angivet andet, så tror jeg på, at det er sådan det skal være. Dog er den vigtigste faktor, at man husker at spise forholdsvis sundt og varieret, det betyder jo ikke, at man ikke må spise is og kage, for det bliver grøntsagerne altså ikke mindre sunde af – hvis man altså bare husker at spise dem!

Her kan i se hvad vi indtager – og hvorfor:

»MK olie og Aroniasaft:
Dette indtager vi begge to (for det meste) hver dag. Altså jeg husker at drikke mit shot, men da Matti ikke er så vild med at drikke olien, så plejer jeg at blande det i hans yoghurt eller smoothies – det fungerer super!
Vi drikker disse sunde olier af mange grunde, som jeg har skrevet meget mere om HER.
Men kort sagt, så indeholder olierne både omega 7, økologisk hybenkerneolie, kæmpenatlysolie, sesamolie og hørfrøolie. Kæmpenatlysolie tilfører huden GLA som virker forebyggende på irriteret og sart hud – og sart hud har både Matti og jeg.
W-olien indeholder bl.a. Sortkommen, som gennem de sidste 3.000 år blevet brugt af kvinder til skønhedsbehandlinger og indeholder essentielle fedtsyrer og bitterstoffer, som er afgørende for en god fordøjelse og har en beskyttende og balancerende effekt på huden. Da min fordøjelse jo ikke er i top, så hjælper denne olie uden tvivl meget positiv.
Mit hår bliver også mere glansfyldt og min hud ser mere frisk og mere glat ud.
Aroniasaften er super sund, og smager godt. Aroniabærret topper listen over sunde superfrugter. Ingen anden frugt har et så højt indhold af anthocyaniner, og dermed antioxidanter, som Aroniabær.

FullSizeRender

»Magnesium:
Både Matti og jeg tager Magnesium, og det er der flere grunde til.
Så vidt jeg har hørt og læst mig til, så kan magnesium afhjælpe muskelsmerter og udmattethed og er rigtig godt til restitution og hjælper kroppen til en bedre søvn.
Men vigtigst af alt, så skulle Magnesium også støtter kroppen imod astma og allergi og kan have en positiv behandlende effekt på astma. Både Matti og jeg har astma og allergi, så derfor synes jeg det er ret vigtig for os. Magnesium er også rigtig godt til knoglerne.

»Multivitamin:
Hvis man spiser en bredt og varieret udbud af mange forskellige fødevarer, burde det i prinsippet være godt nok, men det kan altså godt være lidt svært nogle gange. Når man også oven i hatten har en småt spisende dreng, kan man være i tvivl om han får nok, derfor har jeg altså valgt, at vi begge, for en sikkerhedsskyld, skal tage et supplement af multivitamin piller.

»D-Vitamin:
Grundet min tarmsygdom (Morbus Crohn) har jeg fået påbud fra sygehuset om, at jeg skal tage ekstra D-vitamin, så det gør jeg! Det er vidst noget med, at D-vitamin også spiller en central rolle i at forhindre for høj aktivitet af immunsystemet – hvilket faktisk er det der er årsag til min sygdom – dumme immunsystem!

»Børne kalk:
Matti er ikke en “mælke-drikker”, faktisk får han kun mælk når han spiser havregryn, og det er ikke ligefrem livretten, derfor er det ikke så tit. Kalk findes i flere fødevarer end mælk, men det kræver man indtager en del, så derfor får ham nogle kalkpiller – som i øvrigt smager virkelig godt 🙂

IMG_4811

Ja, det er så de valg vi har truffet – og det føles godt! Men jeg tror på, at en god kost er det vigtigste fundament.
-MEN HUSK også lige at spise en is på denne varme sommerdag 🙂

 

FullSizeRender(1)

Sponsoreret

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børneværelset - Tema ikke tivoli