Gæt en fredag aften…

Når man slår 3 fluer med et smæk

FullSizeRenderAnnonce
Aftensmad som er nemt, billigt og sundt…

Jeg kan egentlig godt lige at lave mad, og jeg har egentlig heller ikke noget imod at betale for god mad – det er bare som om, at når det nu, i mit tilfælde altså, gerne skal være ret sundt, kalorielet og gerne passe ind i Mascha Vang bogen, så må det altså gerne være ret nemt. Det skal gerne på en enkel måde kunne passe ind med maden til den øvrige familie, så man ikke står og laver dobbelt aftensmad hver aften, for så vild er jeg alligevel heller ikke med at lave mad – så skulle jeg vidst have taget en kokke uddannelse…
Maden på billedet opfylder alle krav – nemt at lave, fedtfattigt og så kan den nemt ”forvandles” til en ret som resten af familien vil spise, hvis de da ikke vil have den originale

Retten i ser på billedet er en af dem jeg holder allermest af. Tror det er en kombi at lethed og smag – den er i hvert fald blandt mine favoritter 🙂

Squash spaghetti / pasta
Et super alternativ til almindelig pasta / spaghetti, og så er det meget nemt at lave. Jeg bruger en grøntsags slicer, som mest af alt minder om en blyantspidser.
De findes i mange udgaver. Min er købt HER
TILBEREDNING: Slice dine vaskede squash og svits derefter i ca. 5-10 min på panden med lidt olie og salt og peber (krydderi efter ønske)
Jeg gievr dem kun 5 min, for jeg vil gerne have der er lidt “bid i dem”

Sovs:
En dåse hakkede tomater med oregano og basilikum tilsat salt og peber
TILBEREDNING: Opvarmes bare i en lille gryde

Kylling:
Kylling filet klippet i stykker med en saks og stegt på panden
TILBEREDNING: Langtidssteges på panden i olie og krydderier efter ønske – jeg steger dem lidt længe ved god varme, så de bliver godt gyldne.

Hjemme hos os spiser kæresten for det meste bare den sammen mad som jeg, så det er nemt. Sønnen ville nok egentlig i de fleste tilfælde også gøre det tror jeg, men da han bestemt ikke skal tabe et eneste gram på den magre krop, så tilsætter jeg blot lidt fløde i noget af sovsen og koger almindelig ris, pasta eller spaghetti. Jeg stiller det hele frem, og så kan man ”selv vælge” på den måde opdager han ikke, at jeg er på ”speciel” kost, og det er det egentlig heller ikke, det er jo en omlægning, men den er bare for kalorielet til ham – så for at ingen skal ”være anderleder” og for at undgå at skabe et fokus på vores kost, så er det et lille ”ta-selv” bord 🙂

IMG_6447IMG_6450

>> SE også en opskrift på squash pasta og tomatkødsovn – KLIK HER

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gæt en fredag aften…