Husk at shotte :-)

Husmoderråd

laundry-413688_1920Jeg har samlet et par  “husmoderråd” til jer

Måske er tøjvask billedet en smule misvisne – for hjemme hos os er det faktisk kæresten som står for det meste tøjvask. MEN husmoderråd og fif kommer fra mig, og lidt min mor – svigermor længe leve 🙂

Jeg starter lige med eddiken – for det er et ret undervurderet produkt i dagens Danmark, faktisk troede jeg for få år siden, at det kun var noget man brugte til at sylte agurker i, men det er lange fra hvad de sure dråber egentlig kan – se bare her:
(Brug helst den lyse eddike)

EDDIKE:
Skjolder i armhule på hvide skjorter / t-shirts
De velkendte gule skjolder der kan komme på tøjet efter deodorant er ikke just lækre at se på, men de kan fjernes med en gang eddike.
Du skal bruge 1 de eddike og 4 dele vand, som du blander sammen. Læg en bomuldsklud ind på indersiden af armhulen på skjorten, fugt skjorten godt med eddike/vandblanding med en anden bomuldsklud så pletten er gennemvæddet og lad det sidde lidt – vask derefter skjorten på almindelig vis i vaskmaskinen.

Eddike som skyldemiddel
Når man bruger eddike som erstatning for skyldemiddel fjerner man bakterier og modvirker kalk i vaskemaskinen, og tøjet bliver næsten lige så blødt som med skyldemiddel. Jeg bruger ikke selv skyldemiddel, da det ikke er godt for miljøet, og så synes jeg det meste lugter alt for meget af wc-rens. Tøjet lugter ikke af eddike hvis man bruger det.

Fasthold farven på det nye tøj
For at hastholde farven på det nye farvede tøj skal du FØR brug vaske tøjet / sengetøj i eddike. Hæld en god “slat” eddike (ca. 2 dl) direkte ind i tromlen – kør derefter en kort vask.

Afkalker fliserne og bruseren på badeværelset
Vask først fliserne af i vand med opvaskemiddel så fugerne er mættet inden du bruger eddike. Derefter rengøres fliserne med eddike blandet i vand. Lad det sidde og virke i 15 min og skyld derefter af med vand.

Afkalker også el-kedlen.
Bland vand og 1 deciliter eddike, og kog op i kedlen.

Til vinduerne.
Når du pudser vinduer hælder du bare en smule eddike i vand med opvaskemiddel, så fjerner eddiken kalken på vinduerne.

____________________
Rødvin på tøj og tæpper

Spilder du de farverige dråber på gulvtæppet eller tøjet skal du først suge så meget op med køkkenrulle som muligt. TRYK godt på pletten – IKKE GNIDE. Derefter hældes danskvand eller hvidvin på pletten. Dagen efter vaskes pletten af med vaskepulver og vand blandet sammen.

Nye håndklæder og viskestykker
Måske har du også prøvet at købe nye viskestykker eller håndklæder og blive skuffet over, at de ikke tørrer ret godt. Det er der råd for…
De skal nemlig i KOLDT vandbad INDEN de tages i brug og vaskes rigtig.
Lig dem i blød i koldt vand i et døgn, vask derefter på almindeligvis. på den måde tvinges firerne til at suge, og de vil virke meget bedre.
Har du ikke fået gjort ovenstående, kan det med fordel gøres alligevel, dog får du ikke samme gode virkning som hvis du gjorde det INDEN de blev taget i brug

→ HØR LIGE DENNE SANG – man får helt lyst til at gøre rent 🙂

Se tidligere indlæg:
DIY Madpakkeposer // Ingefær og citron shot // Nem gulerodssuppe

Følg med på:
Facebook // Instagram // Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Husk at shotte :-)