SPAR 20% / MEGA GIVE AWAY

Hot i soveværelset…

FullSizeRender
Hold temperaturen oppe i soveværelset
Temperaturerne svinger gevaldigt i soveværelserne rundt i det danske land – og jeg taler ikke om den temperatur vi selv skaber – nej, det er ganske kedeligt den reelle rumtemperatur jeg taler om.

Nu er det jo ikke fordi jeg sådan normalt opholder mig i mange soveværelser, men det hænder da, at jeg gør – og noget jeg tit støder på, er meget meget kolde rum – som nærmest er klamme på den kølige måde.
Jeg forstår det ikke – jeg vil dø af kulde inden jeg kom under dynen hvis det var mit soveværelse. Mine bedsteforældre har også altid haft et soveværelse som næsten var koldere end deres køleskab –  måske de tænker, at det forlænger deres holdbarheden… hvem ved?!?

Støvmider og skimmelsvamp
Om man sover bedst i kolde eller varme soveværelser kan ikke diskuteres, det er individuelt.
Fakta er dog, at det ikke er godt for indeklimaet med for kølige rum i en bolig – så er der nemlig grobund for både støvmider og skimmelsvamp.
Når man taler om godt indeklima, er temperaturen vigtig. Rumtemperaturen kan være en del af årsagen til, at man får et dårligt indeklima. Skimmelsvampe findes oftere i soverum, hvor temperaturen er lav, derfor gælder det om at holde samme temperatur i soverum som i husets øvrige rum.

For en støvmideallergiker som mig, har temperaturen en afgørende betydning for mit velbefindende og om jeg overhoved kan sove. Er der koldt og er luftfugtigheden for høj i soveværelset, så løber min næsten og det kløer over det hele – og hvorfor gør det så det… Jo, det er fordi de små støvmider ELSKER kolde og klamme rum. De kan nemlig rigtig hygge sig og yngle i den lune senge, dyner og puder når temperaturen i lokalet bliver kold.
Derfor er det ret vigtig, at man holder temperaturen oppe, hvis man vil udngå det – derfor kan det være en god ide, hvis man måler temperaturen i soveværelset med en vejrstation, fx vejrstationer fra OBH

Holde niveauet af støvmider nede og få et godt indeklima
1. Luft ud ca. 10 minutter hver morgen
2. Red IKKE din seng om morgenen, der skal lys og luft til madrassen – ellers danner man bare et paradis for støvmiderne, og så yngles der
3. Hold temperaturen oppe på niveau med resten af boligen. Man kan godt skrue ned om natten og lufte ud inden sengetid.

Billede - DK

FØLG MED PÅ:
Facebook // Instagram // Bloglovin

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SPAR 20% / MEGA GIVE AWAY