Mandler – Vidste du det?
Så er der lidt husmor fakta om mandler – de skal være kolde!
Opbevaring:
Mandlers holdbarhed er kort, og på grund af det høje fedtindhold, kan de blive harske og mugne, derfor opbevares de bedst i fryseren eller i hvert fald på køl.
Opbevar mandler tørt og mørkt, for eksempel i en lufttæt bøtte i køkkenskabet.
Holdbarhed:
I køkkenskabet kan de holde sig i cirka 2 måneder. I fryseren kan de holde sig i cirka 1 år. Opbevar aldrig mandler i sollys. Så kommer de til at smage dårligt.
Er de sunde/Usunde?
Mandler har et højt fedtindhold, ca. 34%, men det er de sunde, umættede fedtsyrer. Desuden har de et højt indhold af E- og B-vitaminer samt jern, kalk og magnesium. Derfor regnes mandler for at være en sund snack.
Hvor kommer de fra?
Mandlen er kernen i grønne frugter fra mandeltræet (Amygdalus communis). Når frugten modner, sprækker den, og mandlen ses indeni. Mandeltræet menes at stamme fra Asien, men dyrkes i dag overalt i bla. Middelhavslandene, Centralasien og Afrika. Man knytter især fine mandler og mandler i madlavningen til Sydspanien og Nordafrika.
Opskrift på Salte mandler:
Sprøde og salte mandler er en lækker snack til enhver lejlighed – og super gode til madpakken.
→ 3 1⁄2 spsk groft salt
→ 2 dl kogende vand
→ 200 g mandler (ca. 3 1⁄2 dl)
→ 10 g smør i mindre stykker
Opløs saltet i det kogende vand og tilsæt mandlerne. Stil dem tildækket i 15 min. Lad mandlerne dryppe af i en sigte.
Fordel dem på en plade med bagepapir sammen med smørret. Bag mandlerne midt i ovnen – vend i dem et par gange, når smørret er smeltet.
Server de salte mandler lune – eller kolde.
___________________________________________________________
SE TIDLIGERE INDLÆG:
Vind grafiske plakater // Sund suppe på 30 min // SUND olie der virker // Blomkålsris
FØLG MED PÅ:
Facebook // Instagram // Bloglovin
______________________________________________________________
Ingen kommentarer endnu