Glæden ved at glæde andre...

Vi skal ALLE sove godt!

IMG_3965
Vi tilbringer en tredjedel af vores liv i sengen, derfor skal vi også ligge godt. Alligevel er mange folk nærige med madrasser, dyner og puder, især til deres børn – Med det kan være et dumt sted at spare...

Nogle af os er villige til at betale mange penge for vores møbler, så vores hjem kan se flotte ud. Vi giver gerne mange penge for en sofa, så den er lækker at se på og god at sidde i – MEN når vi nu tilbringer mere tid i sengen end i sofaen, så er det nok værd at vende fokus lidt!
Man hører, efter min mening, alt for tit, at børn arver udslidte dyner, puder og madrasser – men det er desværre ikke godt! – Undskyld hvis jeg træder nogen over tæerne her, det er bestemt ikke min mening – jeg dømmer bestemt ikke, jeg informerer bare.

Da jeg selv har støvmide allergi, astma og MEGET dårlig ryg, ja, så er det ret naturligt for mig, at jeg sætter mig ind i tingene, som f.eks. madrasser, dyner og puder når der skal købes nyt, og især til min søn. Jeg vil gøre alt hvad der står i min magt for, at han ikke kommer til at lide af samme skavanker som jeg selv!

Gamle madrasser, dyner og puder kan desværre indeholde gammelt snavs, fugt og husstøvmider som kan være med til at give allergi. (det er bestemt IKKE rart at have støvmide allergi, trust me!)
En gammel udslidt madras har heller ikke længere den samme støttende effekt, som den havde fra ny, og dermed får kroppen ikke den støtte den har brug for.
En hovedregel er, at rygsøjlen skal være fuldkommen parallel med sengesiden, når du ligger på siden. Når man ligger på ryggen må man ikke kunne føre en hånd ind under lænden – numsen skal synke ned, mens madras / topmadras skal bule op i lænden og støtte den.

HVAD SKAL MAN VÆLGE TIL BØRN?
Min søn er nu ved at være for lang til sin juniorseng, han skal dermed have en ”voksen” størrelse seng, men det er ikke lige meget hvilken form for madras man vælger – det er desværre ikke her man kan tænke, at den skal han bruge i MANGE år – nej, det er vægten der bestemmer!

Min søn vejer kun ca. 22 kg, og dermed er hans krop slet ikke klar til at ligge på en fjeder/springmadras endnu – det er de større børn der kan det.
Nu skal have en skum eller Latex madras, og her er jo mange at vælge imellem, både i pris og kvalitet.
Det vigtigste er, at man finder en madras der passer til barnets vægt. De fleste steder står der noget med KVM vægt /kg.M3, og den skal passe til barnets vægt. Vi skal altså have en der siger ca. 20-30kg til Matti– Hvis den bliver under er den for blød, er den over er den for hård.

Der findes mange forskellige kvaliteter, og prisen afgør selvfølgelig noget. Men efter min mening, er det bedre at købe en billig ny almindelig skummadras, end at genbruge en gammel dyr.
Hvis man har penge til det, er det godt at ligge lidt ekstra penge i og få en god madras, f.eks. koldskum eller latex da kroppen bedre kan ånde og støtten er bedre.

Det kan være en jungel at finde ud af hvad der er bedst, men hvis man bare lige stopper op og undersøger lidt (google is my friend) så er jeg sikker på i finder gode svar!

Mere info omkring valg af dyner / puder, bæreevne og materialevalg
– den tager vi en anden dag 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glæden ved at glæde andre...