Moderniseret “ande-mad”

Så blev det tid til at holde en lille julefrokost/hyggedag hos min mor…
hun er normalt god for at servere den traditionelle julemiddag, men sådan skulle det ikke være i år – Der var kommet et moderne pift over tilbehøret i dag, og det var en kærkommen modernisering ovenpå de sidste dagen julemiddages…
Hele andebryst serveret med rødløg dampede i hvidvin og vendt i sennep og revet citron. Dertil grønkål svitset på panden med salt og citron. Tilbehør var kartofler, skåret i skiver og lavet i ovnen med olie og salt.
Jeg kan nu godt lige julemad, og ser hvert år frem til at få det, men det ligger godt nok tungt i maven, så i dag var det rart at middagen var tvistet lidt…
Her er opskriften hvis i er blevet sultne:
Løg blanding til 4 prs.
2 Rødløg pr. pers.
2 bundter forårsløg
3-4 tsk. sukker
2 tsk. sennep
1 dl. hvidvin
1 dl. vand
Revet økologisk citron
Løg skæres ud i store stykker og svitses i olie, derefter tilsættes vin og vand og små koger et par min. tilsæt sukker og sennep – smag til med salt.
Ca. 15 min.
Grønkål:
En portion helbladet økologisk grønkål skæres i stykker og svitses på tør pande, derefter tilsættes lidt smør og revet økologisk citron.
ca. 10 min
And:
Andebryst lavet i ovnen.
1 god time
Ingen kommentarer endnu