Jul i Tivoli - København

Køligt soveværelse – skimmelsvamp og støvmider

Jeg læste fornylig en artikel i Jyllands Posten, om kolde soveværelser.
Hvis soveværelse er for køligt kan det give store problemer med skimmelsvamp. Hvis man sover for køligt, kan temperaturforskellen mellem det kølige soveværelse og de andre rum i boligen, give fugtproblemer og skimmelsvamp.

Soveværelset bør ideelt set have en konstant temperatur på 20-22 grader – ligesom resten af huset.
Bliver temperaturen i soveværelset mere end 5 grader lavere end i resten af huset, risikerer man kondensdannelse på overfladerne i rummet, når den varme luft fra resten af boligen søger ind i det kolde soveværelse – også selv om du holder døren til soveværelset lukket.

Hvis man som jeg lider af støvmideallergi, er det endnu mere vigtig at være opmærksom både på temperatur og luftfugtigheden i soveværelset.
De små klamme støvmider elsker nemlig kolde og fugtagtige omgivelser, så kan de rigtig yngle… Mængden af støv i boligen er ikke afgørende for antallet af husstøvmider. Fugtigheden i boligen og dens omgivelser har større betydning.
Husstøvmider trives ved høj luftfugtighed, og derfor er det vigtigste at sænke den relative luftfugtighed, så den i vinterperioden holdes under 45 procent, fx ved at sørge for hyppig udluftning. Ca 2 -3 gange om dagen i MAX 10 min. OG hold temperaturen oppe.

Kort tid efter jeg læste artiklen anskaffede jeg mig en vejrstation
Det kan naturligvis vise temperatur med også måle luftfugtigheden i rummet, da det er en ret vigtig faktor. Som bonus viser den mig også lige hvordan vejret er og bliver udenfor, så ved jeg lige hvad jeg skal tage på 🙂

 

billede

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jul i Tivoli - København