Hjemmelavet syrensaft - nemt og lækkert

VARME HVEDER – Hvornår spise man Varme Hveder og hvorfor spiser man Varme Hveder?

Hvornår er det lige man spiser de der varme HVEDER – og hvorfor? 

Dagen før Bededag er det Hveder-dag… Med denne lille remse er det egentlig ret nemt at huske…
-Eller det vil sige, det er blevet nemt at huske, for sådan har det ikke altid været.  Førhen havde jeg det med varme hveder som med Mortens and – det lyder så hyggeligt, MEN jeg glemte det næsten hvert år! Heldigvis har jeg fået mig en søn som ELSKER at hygge, så en hver anledning til anderledes hygge husker han, FOR HAN ELSKER DET!

 

Historien bag de Varme Hveder
Det har åbenbart forvirret mig, at Hvederne skal spises dagen før St. Bededag – det giver jo ingen mening, og det er da heller ikke sådan det hele startede, der tilbage i 1600-tallet…

 

Vi skal tilbage i historien for at finde forklaringen på de varme hveder. Helt tilbage i 1680erne kom bededag ind som en helligdag, og på denne dag måtte man ikke arbejdes så bageren lukkede altså også.

Da der stadig skulle brød på bordet, bagte bagerne hvedestykkerne dagen før St. bededag, og så skulle man selv varme dem på selve St. bededag. Det var dermed oprindelig på selve St. bededag at man spiste de varme Hveder.
Gennem tiden har den praktiske foranstaltning dog rykket sig, og i dag køber man i stedet varme hveder dagen før St. bededag og spiser dem til eftermiddagskaffen eller om aftenen – altså torsdagen før St. bededag… SOM ER I DAG 🙂

 

Skal i have VARME HVEDER i aften?
Det skal vi helt sikkert – også selvom nogen af os tyvstartede allerede i morges 🙂

 

Tidligere indlæg

Opskrift på trøfler og træstammer
Opskrift på nem og lækker SMOOTHIE

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet syrensaft - nemt og lækkert