Opskrift på hjemmelavede trøfler

Hjemmelavet syrensaft – nemt og lækkert

Hjemmelavet syrensaft…
Syrenerne blomster så flot lige nu – men vidste du at de ikke kun er flotte at se på – de er faktisk også ret lækre at drikke…
Sidste år i maj udgav jeg nedenstående blogindlæg med nem opskrift på hjemmelavet syrensaft – med syrener fra egen have.
Selvom indlægget er fra sidste år, ændrer det jo ikke på opskriften – så det fortjener lige endnu et post…

…………………………………………………….

NEM OPSKRIFT PÅ SYRENSAFT

Det er første gang jeg har forsøgt mig med denne skønne og farverige sommerdrik – MEN det bliver med sikkerhed ikke den sidste – for det smager skønt! Ikke nok med at det smager godt så er det også en fornøjelse i sig selv, når man står med det færdige resultat, som i øvrigt er overraskende nem at lave.

Syrensaften har den smukkeste røde farve – som bliver mørkest hvis man bruger de mørke syrener. Jeg er så heldig, at have de helt mørke i haven, så på 5 minutter var der høstet nok til en god portion saft.

Saften laves i bund og grund som hyldeblomstsaft, bare med syrener i stedet for hyldeblomster, derfor smager det faktisk også en smule som hyldeblomstsaft, bare med en mere frisk eftersmag – ikke bitter overhovedet, for jeg er ikke til bitter/sure ting – bare mere frisk, men stadig på en sød måde.

 

SÅDAN GØR DU:

20 klaser syrenblomster
800 g. Rørsukker
20 gram citronsyre
1 vaniljestang
2 citroner
1,5 L kogende vand

1) Pluk syrenerne i klaser – ryst dem godt for eventuelle fluer
2) Skyld dem hurtig (må ikke ligge i blød da smagen så vil blive mindre)
3) Skær både skrald og det hvide af citronerne og skær derefter i skiver
4) Pil syrenblomsterne af de tykkeste stilke og lig dem i en stor gryde (eller skål med tæt låg)
5) Hæld sukker og citronsyre over og fordel citronskiverne ovenpå
6)  Del vaniljestangen på tværs, og skrab korn ud. tilsæt både korn og stang i gryden.
7) Hæld det kogende vand (1,5L) over det hele og rør godt til sukkeret er opløst.
8) Lig låg på gryden og stil den på køl i 4 døgn

Nu skal du egentlig bare vente i 4 døgn – rør dog 1 gang dagligt i blandingen. Tryk lidt på citronskiverne.

Efter de 4 døgn er saften kar til at blive hældt på glasflasker med tætsluttende låg. Vask flaskerne godt og skyld dem i Atamon, så holder saften bedre – skal stilles på køl.

Blandingsforhold er ca. 1:4 efter smag

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opskrift på hjemmelavede trøfler