Skønne badedragter med god pasform - Se mine sommerkøb

Derfor sætter vi lys i vinduerne i aften – den 4. maj

img_6185
Kim Larsen har skrevet en smuk sang, som så fint beskriver hvad det hele handler om…
“Jeg sætter lys, lys i mit vindue
Til minde om alle dem
Der forsvandt dengang
Og som aldrig mer’ kom hjem…”

Når man om aftenen d. 4. maj sætter levende lys i vinduerne, er det naturligvis for at markere, den danske befrielse fra de tyske besættere den 4. maj 1945.
Jeg vil tro, at de fleste der sætter lys i vinduet i aften tilhører den lidt ældre generation – en generation, som har erindringer om tiden under besættelsen. For mig er det historie, som jeg har hørt om, i sær fra mine kære bedsteforældre som selvsagt har mange minder er erindringer fra denne tid.

 

Traditioner der holdes fast i

Traditionen med at tænde lys i vinduerne om aftenen d. 4. maj, har jeg med mig fra min barndom – og nogen vil vide, at traditioner er noget jeg holder meget af og værner om!
Min mor har smukt ført traditionen videre til mig fra min mormor. Den dag i dag, husker jeg stadig tydeligt, at min mor og jeg kørte rundt i vores lille by når mørket sænkede sig d. 4. maj, så vi kunne se alle de lys, som var tændt. For mig er det forbundet med hygge og kærlighed, for jeg har (heldigvis) ikke oplevet andet i forbildelse med denne tradition… Man kan sige, at jeg på den måde fører traditionen videre nu, om end det nok er mere svært for en lille dreng, født i en helt anden verden i en hel anden tid, at forholde sig til…

 

Den officielle befrielsesdag – den 5. maj

Den 5. maj, er den dato man officielt fejrer befrielsen – det var kl. 8.00 om morgenen d. 5. maj 1945, at den tyske kapitulation trådte officielt i kraft. Det er i øvrigt også min mormors fødselsdag i morgen d. 5.maj, så der skal fejres dobbelt i morgen 😊
Om traditionen, med lys i vinduerne, stadig hænger ved i de danske hjem ved jeg ikke, men jeg tænder helt sikkert mine lys, som altid…

God aften med oprullede gardiner og lys i vinduet 🙂

 

 

Tidligere indlæg

Super nemme grovboller
Billige og gode badedragter
Den bedste selvbruner

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skønne badedragter med god pasform - Se mine sommerkøb