Mine NYX favoritter -

Svampet kanelkage med chokoladestykker

img_6419
Hvis ikke dine tænder løber i vand ved tanken om denne kage – så tør jeg altså godt garantere, at de gør hvis du smager denne lækre fætter af bræddepandekage!

På en skøn solrig FREDAG D. 13 passer det da perfekt med en gang hjemmebag…
Opskriften er oprindelig baseret på den, efterhånden ret, klassiske kanelkage med kaffeglasur – lækker kage i øvrigt. MEN da jeg, som nogen efterhånden måtte vide, har den svaghed, at jeg ikke just er så godt til slavisk at følge en opskrift, så har jeg naturligvis eksperimenteret og peppet den lidt op.

Forsøgskaninerne var en håndfuld fodbolddrenge og deres forældre, som i øvrigt var helt uvidende om, at de i lørdag var testpersoner for mit kage eksperiment. De smovsede kagen i sig med velbehag i en af pauserne ved drengenes fodboldstævne, så spises det kan den i hvert fald.
De direkte roser og tilkendegivelser over kagen var der mange af – men sådan er vi vel også bare opdraget, at vi roser og takker – uden måske altid at mene det helt så meget, måske?
MEN de roser som blev givet indbyrdes blandt det spisende folk, fortæller mig, at den var godt – det synes jeg nu også selv 😊

img_6423

Opskrift på svampet kanel og chokoladekage

Kagen er overraskende nem at lave – og det er ikke bare en kliche, det passer altså, og kærnemælken gør chancen for et svampet resultat ret stor.

Opskriften passer til en form på 30 x 20 cm (sådan en lille bræddepande med plastlåg) Skal du lave en almindelig bræddepande ganger du bare op med 2 😊

OPSKRIFT:
Dej:
• 130 g smeltet smør
• 400 g sukker
• 400 g mel
• 4 tsk. Kanel
• 2 tsk. Natron
• 2 spk. Kakao
• ½ L Kærnemælk
• 150-200 g grofthakket mørk chokolade

»Sådan gør du:
Rør sukker og smeltet smør godt sammen. Tilsæt derefter kærnemælk lidt af gangen. Sigt melet i en skål og bland det derefter med kanel, natron og kakao. Rør det hele godt sammen og tilsæt til sidst chokoladestykkerne.
Bagetid: 25-30 minutter ved 200 g

Glasur:
• 50 g. blødt smør
• 250 g. flormelis
• 2 tsk. Vaniljesukker
• 1 spk. Kakao
• 4 spk. Kaffe

»Rør blødt smør og flormelis sammen – tilsæt derefter de sidste ting.
Lad kagen køle helt af inden du ligger glasur på.

img_6423

Velbekom – og god fredag d. 13

 

Flere opskrifter:

Gulerods muffins med kanel – UDEN mel og sukker
Super nemme og gode boller
Trøfter og træstammer
NEMME kanel-snurrer

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine NYX favoritter -