Sund og nem aftensmad

KANELSNURRER – Nem opskrift

img_5908

 

Sønnen min har flere gange efterspurgt nogle boller han har smagt et sted – og som han uden tvivl mente jeg da naturligvis måtte vide hvad var – OG kunne lave, selvfølgelig 🙂

Samtalen lød således:
Matti: Mor jeg har smagt nogle boller agtige nogen som smagte vildt godt, vil du ikke være sød at lave dem til mig?
Mig: Øhh, jooo, men kan du måske fortælle mere om dem?
Matti: De så sjove ud og smagte af kanel
Mig: Kanelsnegle måske?
Matti: Nej, det var boller som var drejet lidt rundt, lidt som flet…

…. Tænke, tænke… en overspringshandling førte mig på sporet – nemlig Instagram! Der er snart ikke den ting man ikke kan finde på det dejlige sted 🙂 (følg i øvrigt gerne med på min profil HER)

@Sundmor.dk lagde et billede på sin profil af de såkaldte Kanelsnurrer, som jeg på mærkværdigvis ikke havde set før, og SÅ faldt 10 øren – DET VAR JO DEM drengen mente!

fullsizerender

At springe over hvor gæret er lavest

@Sundmor.dk havde lavet en super god og udførlig opskrift på sin blog – en skøn blog i øvrigt, med masser af lækre opskrifter  (Find den her)
Det var egentlig meningen, at jeg ville følge den, men så faldt jeg over en pakke Finax færdig blanding til fødselsdagsboller – og så måtte jeg altså prøve, om ikke det kunne blive til de ønskede kanelsnurrer – OG DET KUNNE DET!

Drengen godkendte dem med stort smil – eller det prøvede han, men lidt svært med munden fyldt 🙂 Mission completed

 

OPSKRIFT

Jeg brugte som sagt en færdigblanding fra Finax til fødselsdagsboller – 5 min efter var dejen klar!

img_5893

Remonce

Opskrift på Remonce (kanel fyldet) snuppede jeg hos sundmor.dk – den består af:

  • 200 g blød smør
  • 200 g sukker
  • 20 g kanel
    Det hele røres sammen med en håndmixer

 

SÅDAN GØR DU

  • Rul dejen ud i en stor firkant (aflang)
  • Smør remonce på
  • Fold den ene halvdel af dejen over det sidste dej – derefter den anden halvdel
  • Rul derefter dejen ud igen
  • Skær strimler – ca. 16 stk. af ca. 5 cm bredde
  • Del dem derefter på midten (IKKE helt op til kanten)
  • Sno strimlerne – og herefter sno dejen rundt til en “bolle”
  • Stil dem på en bageplade 30 min, pensel herefter med æg og bag dem ved 200 grader i ca. 12-14 min.DONE – nemme kanelsnurrer!

SE BILLEDERNE HERUNDER som viser hvordan jeg gjorde
(Fik jeg sagt, at jeg er en GRIS i et køkken 🙂 )

img_5896

 

img_5897

 

img_5901

 

img_5903

 

img_5905

 

img_5906

Selvom jeg helst skal holde mig fra brød, så blev jeg altså nødt til at smage dem i går, man kan jo ikke servere noget for sit barn, hvis man ikke har smagt om det er ok, vel 🙂

MUMS… Hvordan de “rigtig” skal smage hvis man laver en dej fra bunden, ved jeg selvsagt ikke, men hvis du er til den nemme løsning – så kan de sagtens gå an!

GOD weekend derude!

XXX
Louise

__________________________________________________________________________

Se flere opskrifter her:

Bamseboller
M&M´s chokoladestænger
Boller uden MEL
Nemme koldt hævede boller

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund og nem aftensmad