Fredags stemning - og MIN plade chokolade

Sund og nem aftensmad

img_5819
img_5820
Nogle dage er der bare mere tid og overskud end andre til at få kokkereret aftensmad…
I går var en af de dage, hvor det helst ikke skulle være for besværligt (mor her havde ikke overskuddet til det) og det skulle heller ikke tage for lang tid at lave (sønnen var træt) …

Hurtig mad behøver ikke være usund mad
-Det ved i sikkert godt – men i mit hoved, har hurtig mad været forbundet med usundmad – hvorfor aner jeg egentlig ikke, og den dårlig vane skal der rettes op på.

 

DAGEN MENU

I går blev der lavet bønnefritter med sunde oksedeller – en ret uden de store farvekombinationer men til gengæld med masser af proteiner og få kalorier! Sund og nem aftensmad – jeg er fan!

OPSKRIFT

Start med at sætte bønner i en forvarmet oven – lav derefter farsen til oksedellerne og steg dem…


BØNNEFRITTER

Frost bønner ligges på en bageplade og vendes i olivenolie – tilsæt salt og peber
I ovn ved 200 grader i 30 min ca. til de har den ønskede farve/konsistens – jeg kan bedst lide dem sprøde og brune.
HUSK – at åben ovnen nogle gange undervejs så man får dampen ud, ellers bliver de bløde og slatne…


OKSEDELLER

450 g 3-6% oksefars
2 æg
1 Rødløg hakkes i små stykker (+ 1 fed hvidløg hvis man har / kan lide det)
1 dl. Feta i stykker
1 Stor håndfuld frisk spinat hakkes
1 Lille håndfuld frisk basilikum hakkes
Salt + peber
Det hele blandes godt sammen i en skål. Steg dem på panden i lidt olivenolie i frikadellestørrelser

img_5820

 

>> Se flere sunde opskrifter HER

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fredags stemning - og MIN plade chokolade