RABATKODE til lækker VELOUR CLUTCH

LÆKKER chokoladekage UDEN mel

chokoladekage_uden_mel_4

chokoladekage_uden_mel_1
Midt på ugen kage 😊
– ”arbejdsugen”  er halvvejs så nu kan man begynde at skimte weekenden derude i horisonten. Lille-fredag alias. torsdag skal lige overstås, og SÅ, så er det endelig fredag – ugens bedste dag!

Mon der skal bages kage hjemme hos jer i weekenden?
For et par weekender siden bagte jeg denne lækre bombe af en chokoladekage. Den er uden mel, hvilket giver en lækker konsistens (blød og lige fedtet) –  og på ingen måde tørhed/smuldret.
Grundet det store indhold af chokolade, har den, sjovt nok, en kraftig smag af chokolade – præcis som en rigtig chokolade-elsker som mig ØNSKER DET!

Kagen er ret nem at lave, og jeg lavede den faktisk nogle dage før den skulle bruges, og så frøs jeg den ned. For det første blev den ret lækker af at blive frosset, og så var det jo heller ingen sag at få gæster – kagen skulle jo bare tages op nogle timer før – og så bare pyntes!
kagen skal helst være kold ved servering, så min kom i køleskabet da den var tøet op.

 

DET SKAL DU BRUGE:

200 g. mørk chokolade (jeg brugte 70%)
185 g smør
100 g. Rørsukker eller almindelig sukker (Jeg brugte rørsukker)
6 æg
2 tsk. Vaniljepulver eller vaniljesukker
(Evt. 1 spk. stærk kaffe – det undlod jeg dog)


SÅDAN GØR DU:

♦ Smelt chokolade, sukker og smør sammen.  (Det skal køle af bagefter)
♦ Rør æggeblommerne i massen når det er kølet af.
♦ Pisk hvider stive i en skål. Vend dem derefter meget forsigtigt i chokoladeblandingen.
♦ Put bagepapir i en springform (ca:. 20-23 cm ) Eller smør den godt med smør. Jeg lagde bagepapir i bunden for at være sikker på bunden ville slippe. (jeg havde ikke nok smør 🙂 )
(Et lille tærtefad med bagepapir kan evt. også bruges.)
♦  Fyld din kageblandingen i formen.

♦ Sæt kagen i en forvarmet oven ved 180 grader i ca. 20 minutter.
Lad kagen køle helt af inden du tager den ud af formen – ellers går den nemt i stykker.
Kagen fryses eller sættes på køl – serveres kølig.

PYNT:
Som pynt brugte jeg friske jordbær, og friske blåbær som jeg toppede med lidt flormelis og lidt flydende karamel. MEN kun fantasien sætter grænser 😊

 

_________________________________________

SE OGSÅ OPSKRIFT PÅ:

Hjemmelavede trøfter og træstammer // Lækker og nem banankage

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RABATKODE til lækker VELOUR CLUTCH