Inspiration til madpakker #2 - Der går spinat i den…

MANDLER: Sådan opbevares de bedst…

lv
Så er der lidt fakta om mandler…

Mandler er efterhånden blevet fast indhold i vores køleskab  -og JO, jeg mener køleskab. Hjemme hos os opbevares mandlerne nemlig i køleskabet. Udover at de bliver fantastisk lækre sprøde og smager friske når de spises direkte fra køleskabet, så er der faktisk også en anden god grund til, at vi opbevarer dem på køl…

Opbevaring af mandler:
Mandlers holdbarhed er kort, og på grund af det høje fedtindhold, kan de blive harske og mugne, derfor opbevares de bedst i fryseren eller i hvert fald på køl.
De opbevares bedst tørt og mørkt, for eksempel i en lufttæt bøtte i køkkenskabet. Jeg siger jer, at det bestemt ikke gør noget dårligt for den lille sunde snack, at den lige bliver kølet lidt af. Den bliver så lækekr sprød.

Holdbarhed:
I køkkenskabet kan de holde sig i cirka 2 måneder. I fryseren kan de holde sig i cirka 1 år. Opbevar aldrig mandler i sollys, så kan de komme til at smage dårligt, og kan blive harske og bløde.

Er mandler egentligde sunde eller Usunde?
Mandler har et højt fedtindhold, ca. 34%, men det er de sunde, umættede fedtsyrer. Desuden har de et højt indhold af E- og B-vitaminer samt jern, kalk og magnesium. Derfor regnes mandler for at være en sund snack.

Jeg spiser stort set mandler hver dag. Men selvom de indeholder det sunde fedt, så skal man jo ikke overdrive indtaget af dem…
Hakkede mandler er oftest et hit om morgenen ovenpå mit skyr sammen med friske bær.
Prøv lige at hak en håndfuld kolde mandler – de er så lækre sprøde 🙂

 

Se opskrift på saltede mandler HER
8

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til madpakker #2 - Der går spinat i den…