Iskaffe – nem og lækker opskrift
Iskaffe er og bliver altså en rigtig sommerhitter… Også selvom den danske sommer måske ikke just viser sig fra sin bedste side.
Jeg er ret glad for kaffe – dog ikke på den der “jeg kan ikke vågne op uden” måde…
Min yndlings er cappuccino, men på lune og varme dage, tiltrækker den varme drik mig ikke så meget, de dage er det skønt med en stor iskold kop iskaffe.
Jeg ved godt det ikke ligefrem er raketvidenskab der skal til for at lave sådan en kold bandit – men nu får i altså lige min udgave…
Islaffe med karamel sirup er min yndlings – jeg bruger oftest den fra Nicolas Vahe’ men alt sirup kan bruges.
Det skal du bruge
– Et espressoshot eller 2 store tsk. instant kaffe, rørt ud i 4 spsk kogende vand
– ca. 2-3 tsk. Karamel sirup
– masser af isterninger
– Kold mælk – jeg bruger skummetmælk, MEN letmælk er nok lidt bedre 🙂
Sådan gør du:
-Bland sirup og kaffe godt sammen i et højt glas.
-Fyld godt op med isterninger
-Fyld op med ca. 2 – 3 dl. Kold mælk, og rør det rundt.
(Man kan evt. piske mælken til skum – eller blot Shake det lidt – det gør jeg dog sjældent.)
Skal det være ekstra lækkert så prøv med en lille sjat Baileys også – MUMS 🙂
… Ja glasset er halv tomt / eller halvt fyldt – det går ret stærkt når der er Baileys i 🙂
Lige nu befinder jeg mig på Falster, i et idyllisk sommerhus med stråtag. Solen skinner lige nu fra en smuk blå himmel, så der skal med sikkerhed nydes nogle iskaffe her – også med Baileys 🙂
Se lige hvor hyggeligt her er:
Ingen kommentarer endnu