LADY OG VAGABONDEN mad – på den sunde måde...

FORELSKET i Villads – ham fra Valby

500x0
– Helt igennem geniale højtlæsningsbøger!
Hvem skulle have troet, at der skulle komme en boganmeldelse fra mig… De der kender mig godt vil vide, at det kan tælles på 1 hånd, det antal bøger jeg har læst i mit liv. Jo, det er ganske rigtigt og ikke en underdrivelse for at fremme forståelsen – JEG LÆSER IKKE!

Forelsket i Villads
På kort tid har jeg, med stor glæde og velbehag, læst hele 5 bøger, og jeg har tilmed læst dem højt.
Godnathistorie er nemlig blevet en fast del at ”putte-rutinen” hjemme hos os – og jeg elsker det mindst lige så meget som Matti gør. Det nærværd det skaber, at sidde og fordybe sig og sammen bevæge sig ind i et helt andet univers – det er kvalitetstid, når det er bedst.
Jeg har selvfølgelig læst bøger for Matti før, men det har mere været små korte fortællinger i ny og næ, da det ikke har fanget Matti med længere historier før.

Nu har både han og jeg endelig fanget interessen for læsning af ”rigtige bøger”– en Interesse og glæde som helt klart må tilskrives Anne Sofie Hammer.
Anne Sofie Hammer er forfatter og den store skaber, som jeg vil tillade mig at kalde hende, af det fantastiske univers, som ”Villads fra Valby” bøgerne er.

Om Villads bøgerne
Det er bestemt ikke kun børnene, som bliver underholdt her, nej de voksne får med garanti også smil på læben undervejs. Skildringen af børnelogik når det er bedst, kommer så fint frem i bøgerne. Faktisk kan det give lidt stof til eftertanke hos os voksne, når den kære Villads gang på gang får skældud af de voksne – bare fordi han får en god idé!
Villads er en sød, frisk og glad dreng, som desværre ofte ender med at få skældud, også når han prøver at gøre gode gerninger. Hos Villads er der ikke langt fra den gode idé opstår til den udføres, og det skaber ofte situationer, som Villads slet ikke havde forestillet sig – de voksne er altså ret svære at forstå nogle gange! Med andre ord, Villads er en ganske almindelig dreng, men gode ideer og gå på mod – hvilket gør ham så meget nemmere at forholde sig til, når man som barn får læst disse historier.

I den første bog møder vi Villads mens han går i børnehave. Vi følger ham derefter fra børnehave og gennem den store omvæltning det er, at gå fra børnehave til skole. Nogle ting giver bare ikke mening i den skole – hvorfor skal man f.eks. betale for en hel skole mælk, når man kun kan drikke en halv?

Bøger og alder
Serien om “Villads fra Valby” findes både som højtlæsningsbøger fra ca. 4/5 år, LÆS SELV bøger fra ca. 7 år (kan også sagtens læses højt af forældre) og som lydbøger.

Jeg påtænker, at købe en lydbog til Vinterferien, for der drager vi på tur fra  Midtjylland til – HOLD NU FAST – Valby!
Udgangspunktet for vores tur til Valby er dog ikke at møde Villads, men i stedet at besøge Onkel Niclas og Tante Maria, som har slået pjalterne sammen i VALBY – den røde tråd er fuldendt 🙂
Måske møder vi Villads, hvem ved -eller måske “Snehvide”, som er Villads nabos hvide kanin, der gerne stikker af, og tisser på prinsessekjoler og spiser de fine blomster i haven…

Villads bøgerne kan lånes på bibloteket, men kan også anbefales at købe, da de sagtens kan læses flere gange.
>> KØB HER <<

 

Indeholder affiliate link

ANDRE INDLÆG:
Kom i gang med Mascha Vang / Sund og nem suppe / Weissenhäusser Strand feriecenter

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LADY OG VAGABONDEN mad – på den sunde måde...