Den bedste start på SMILETS DAG

Chiafrø – hvorfor er de så sunde?

fullsizerender

 

Jeg er hoppet med på chiafrø-bølgen
Hvorfor spiser alle de der chiafrø? Sådan tænkte jeg hver gang jeg så et billede, oftest på Instagram, hvor folk brugte de frø på stort set alt… Sunde frø, skrev de fleste, men hvad er det lige de indeholder?

En simpel  ”Google-søgning” gav mig hurtig forklaringen, og nu er jeg i den grad også med på bølgen, selv Matti spørger efter dem, hvis jeg glemmer at blande lidt i hans yoghurt om morgenen.

OM CHIAFRØ
Kort sagt: De indeholder omega-3 fedtsyrer, masser af fibre, antioxidanter, kalk og en stor mængde magnesium!

Når man læser om det lille bitte frø – som mest ligner de blå birkes ovenpå en håndværker, så virker det næsten for godt til at være sandt.
Jeg forstår nu, hvorfor de er så populærere.
1 gram chiafrø indeholder hele 8 gange flere omega-3 fedtsyrer end 1 gram laks! Chiafrø indeholder også 4 gange flere fibre end hørfrø – og 6 gange mere kalk end sødmælk, hvilket er ret godt til sønnen min, som ikke rigtig drikker mælk.
Men det stopper ikke her – faktisk indeholder 1 gram chiafrø 30% flere antioxidanter end blåbær og 15 gange mere magnesium end broccoli – WHATS NOT TO LIKE?

Frøene smager ikke af så meget, så de kan nemt anvendes på mange forskellige måder i madlavning.

TIL MORGENMAD OG BAGNING
Jeg spiser dem oftest om morgenen som drys ovenpå min havregryn eller skyr. frøende absorbere ca. 10 gange deres egen vægt i væske, betyder det, at man føler sig mæt i længere tid.
Matti er ikke vild med dem som drys, så jeg blander dem i hans yoghurt/skyr, og efter kort tid bliver de lidt bløde i konsistensen – det er han ret vild med!
Chisfrø er også god til bagning, både i boller og rugbrød – det giver meget næring og så kan frøene også hjælpe med at holde brødet fugtigt og lækkert længere. De fungerer også super godt som topping på f.eks. grovboller (f.eks. denne opskrift på nemme boller)

Mange laver også Chiagrød, men det har jeg ikke prøvet endnu. Jeg er ikke så vild med grødkonsistens, ikke engang risengrød, risalamande eller havregrød kan jeg få ned – så har endnu ikke haft mod på at prøve Chiagrød.
img_7055

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den bedste start på SMILETS DAG