VIND - smykker fra AMUST

Jeg tænder lys…

FullSizeRenderAnnonce
I aften skal der lys i mine vinduer – skal i også tænde lys?

I dag er det d. 4. maj – og dermed Danmarks befrielsesdag, ja altså for 71 års siden. Mange sætter derfor levende lys i vinduerne i aften, for at markere, den danske befrielse fra de tyske besættere den 4. maj 1945.
Jeg vil tro, at de fleste der sætter lys i vinduet i aften tilhører den lidt ældre generation – en generation, som har erindringer om tiden under besættelsen. For mig er det historie, som jeg har hørt om fra mine kære bedsteforældre og i skolen. Det er historie, som stadig en smule svært at forholde sig til, når man som jeg er født i 80´erne og det eneste der erobrede landet på det tidspunkt var faxmaskiner og mobiltelefoner som effektiviserede arbejdslivet..

Traditionen med at tænde lys i vinduerne om aftenen d. 4. maj, har jeg med mig fra min barndom – og nogen vil vide, at traditioner er noget jeg holder meget af og værner om!
Min mor har smukt ført traditionen videre til mig fra min mormor, og jeg husker tydeligt, at min mor og jeg kørte rundt i vores lille by når mørket sænkede sig, så vi kunne se alle de lys, som var tændt i vinduerne rund omkring. Jeg glæder mig til Matti bliver lidt større, så skal vi ud og køre og kigge på lys, præcis som jeg gjorde med min mor 🙂

Den 5. maj, er den dato man officielt fejrer befrielsen – det var kl. 8.00 om morgenen d. 5. maj 1945, at den tyske kapitulation trådte officielt i kraft. Det er i øvrigt også min mormors fødselsdag i morgen d. 5. maj, og den skal fejres med hele familien i min mosters sommerhus, det bliver hyggeligt.

Om traditionen stadig hænger ved i de danske hjem ved jeg ikke, men jeg tænder mit lys som altid…

God aften med oprullede gardiner og lys i vinduet 🙂
______________________________________________________________

TIDLIGERE INDLÆG:
VIND smykkesæt – klik her og deltag
Følg med på:

Facebook // Instagram // Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

VIND - smykker fra AMUST